Arhivă : Recomandări Înapoi

Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio - a șaptea zi; 26 septembrie 2014

Publicat: joi, 18 Septembrie 2014 , ora 13.11

Orchestra Națională Radio revine în Studioul Mihail Jora pentru cel de-al doilea concert înscris în Festivalul RadiRo. La pupitrul ansamblului va evolua Case Scaglione, șef de orchestră care a debutat în 2010 la pupitrul Orchestrei din Cleveland; un an mai târziu Fundația Solti i-a decernat Premiul pentru Dirijat.

De atunci, a apărut pe scenă ca dirijor al Saint Louis Symphony, Baltimore Symphony Orchestra, Orchestra of St. Luke's și Houston Symphony Orchestra, al orchestrelor simfonice din Colorado și Jacksonville. În stagiunea 2014 - 2015 dirijorul Case Scaglione revine la Filarmonica din New York pentru o serie de concerte alături de Joshua Bell, ca urmare a promovării sale ca dirijor asociat, o poziție creată special pentru Scaglione de către directorul muzical Alan Gilbert. Scaglione și-a început cariera ca dirijor asistent la pupitrul aceleiași orchestre, când l-a înlocuit pe Kurt Masur.

Solistul Orchestrelor și Corurilor Radio - violonistul Alexandru Tomescu - va evolua în concertul din 26 septembrie 2014 în Concertul op. 8 în re minor pentru vioară și orchestră de Richard Strauss. Va fi o nouă șansă de a asculta extraordinara vioară Stradivarius Elder-Voicu!

"Preludiul la după-amiaza unui faun" de Claude Debussy și Simfonia a III-a op. 90 în Fa major de Johannes Brahms completează programul Orchestrei Naționale Radio.

Concertul din 26 septembrie va fi difuzat în direct de Radio România Muzical începând cu ora 19:00. Comentează Monica Cengher.

Lucian Haralambie