Arhivă : Recomandări Înapoi

VIDEO. Contratenorul Max Emanuel Cencic la Concerte de 5 stele - 22 iulie 2014

Publicat: luni, 14 Iulie 2014 , ora 12.53

"Max Emanuel Cencic este binecuvântat cu cea mai bună voce de contratenor din contemporaneitate." (Opernwelt, 2008)

Născut în 1976 la Zagreb, a devenit cunoscut în țara sa natală la 6 ani, când interpreta la televiziunea locală celebra arie a Reginei nopții din Flautul fermecat de Mozart.

Succesul său nu a fost doar unul de moment. În ultimii ani, Max Emanuel Cencic este considerat a fi vocea supremă de contratenor a lumii. A devenit cunoscut la nivel internațional ca membru al Corului de băieți din Viena, apoi s-a lansat în cariera solo în 1992, câștigând cu fiecare apariție scenică mai multă popularitate.

Acum este invitat în producții ale celor mai mari teatre lirice din lume: Opera de Stat din Viena, Theater an der Wien, Opera de Stat a Bavariei, Semperoper Dresda, Opera Germană din Berlin, Teatro Real din Madrid, Théâtre des Champs-Elysées din Paris, pentru a enumera doar câteva. În concerte a evoluat la Carnegie Hall, Centrul Barbican din Londra, Concertgebouw Amsterdam, Musikverein din Viena, alături de dirijori precum René Jacobs, George Petrou, Fabio Biondi și Riccardo Muti, iar bogatul său catalog de înregistrări i-a adus numeroase premii importante: Diapason découverte, Diapason d'Or, Echo Klassik.

Vocea impresionantă a lui Max Emanuel Cencic a încântat și publicul românesc în două ocazii, când acesta a interpretat în Festivalul Enescu partituri de Händel: "Susana" - sub bagheta lui William Christie și "Alessandro" alături de Julia Leszneva și dirijorul George Petrou.

L-ați ascultat de asemenea la Radio România Muzical, fiindu-i dedicate emisiunile Portret nonconformist cu Liliana Staicu  și Music box, realizată de Cristina Comandașu. Cel mai recent disc înregistrat de Max Emanuel Cencic, Rokoko - lansat în luna februarie a acestui an și care v-a fost prezentat la Music Box - este inclus în Campania Votează discul de muzică clasică al anului 2014

Iar dacă încă nu v-ați lăsat cuceriți de vocea celebrului contratenor croat stabilit în Austria, Radio România Muzical vă invită să-l reascultați marți, 22 iulie 2014, de la ora 15,30, la Concerte de 5 stele, într-un program muzical inedit, prezentat alături de ansamblul "Il Pomo d'oro" la Opera comică din Montpellier în vara anului trecut.

Andreea Chiselev