Arhivă : Recomandări Înapoi

Laura Buruiană și Ferenc Vizi la 'Concertele Radio România Muzical' - 13 mai 2014

Publicat: vineri, 9 Mai 2014 , ora 12.44

Au intrat în concurs ultimii, dar au convins imediat publicul cu interpretările lor. Laura Buruiană și Ferenc Vizi sunt semnatarii "Discului de muzică clasică al anului 2013 în România" conform voturilor acordate de dumneavoastră, ascultătorii noștri. Despre câștigarea acestei competiții, violoncelista Laura Buruiană declară:

"Suntem foarte onorați. Chiar nu mă așteptam […] M-a bucurat enorm această veste, i-am spus-o și lui Ferenc Vizi și ne-am bucurat împreună.

Care crezi că a fost atu-ul discului vostru, ce l-a impus în fața celorlalte? Pentru că într-adevăr, a fost surprinzător ca ultimul disc intrat în proiect să fie și cel câștigător.

Poate repertoriul, în primul rând. Sonatele și variațiunile concertante de Mendelssohn nu prea au fost înregistrate, după cunoștința mea sunt doar cinci sau șase discuri cu acest repertoriu; în primul rând, pentru că este foarte, foarte grea partitura pentru pian. Am avut ocazia de a cânta cu Ferenc Vizi, care este un mare virtuoz."

În 8 mai 2014 publicul a avut ocazia să îi asculte pe cei doi muzicieni într-un recital susținut în Sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni. În program a figurat una dintre lucrările prezente pe Discul de muzică clasică al anului 2013 - Sonata op.58 de Mendelssohn, dar și Sonata pentru violoncel și pian de Claude Debussy, Elegia op.24 de Gabriel Fauré și Nocturna și Saltarello de George Enescu.

Sub genericul "Concertele Radio România Muzical", postul nostru vă oferă înregistrarea acestui recital prezentat de Cristina Comandașu. Marți, 13 mai, începând cu ora 19:30 îi puteți asculta pe violoncelista Laura Buruiană și pe pianistul Ferenc Vizi - interpreții "Discului de muzică clasică al anului 2013 în România". Redactor - Jeanine Costache.

Lucian Haralambie