Arhivă : Recomandări Înapoi

VIDEO. René Jacobs pe un disc cu 'Orlando' de Handel - 11 mai 2014

Publicat: marți, 29 Aprilie 2014 , ora 10.07

"Succesul pe care l-a dobândit nu ar fi fost posibil fără vitalitatea de care dă dovadă modul lui de a face muzică" scria New York Times, iar publicația Münchner Merkur îl descrie ca fiind "cel mai captivant dirijor de operă al vremurilor noastre". Ambele vorbesc despre René Jacobs, cel care semnează cel mai recent album care cuprinde opera "Orlando" de Georg Friedrich Händel.

René Jacobs este unul dintre cei mai apreciați dirijori de operă. El a semnat conducerea muzicală a discului lansat în 2004 cu spectacolul "Nunta lui Figaro" de Wolfgang Amadeus Mozart. Albumul a obținut mai multe premii printre care "Discul anului" din partea revistei Gramophone (2004), un Grammy pentru cea mai bună înregistrare a unui spectacol de operă (2005) și două premii ale Muzicii Clasice Internaționale (ICMA - 2004). Concerto Köln este ansamblul pe care René Jacobs l-a condus atunci.

Pentru opera "Orlando" dirijorul a colaborat cu Orchestra B'Rock. Suita de soliști este un impresionantă, alcătuită din Bejun Mehta, Sophie Karthäuser, Kristina Hammarström, Sunhae Im și Konstantin Wolff.

Duminica aceasta, 11 mai, la Radio România Muzical un nou album propus în campania "Votează discul de muzică clasică al anului 2014". Opera "Orlando" semnată de Georg Friedrich Händel într-o interpretare de referință pe un disc ce urmează a fi lansat în 12 mai 2014. O poveste despre dragoste, război și moarte dirijată de René Jacobs în emisiunea "Opera în interpretări de referință" - duminică, 11 mai, de la ora 19:30. Realizator: Iolanda Drâmbei.

Lucian Haralambie