Arhivă : Recomandări Înapoi

VIDEO. 'Onward & Upward' și 'Taming the Dragon' - la Jazzy Hour (8 mai 2014)

Publicat: luni, 28 Aprilie 2014 , ora 16.29

Un album care surprinde esența percuției de jazz din toate timpurile sale, în interpretarea unui tânăr și talentat muzician. Ulysses Owens Jr. și albumul "Onward & Upward", cel mai recent disc al interpretului american este propunerea lui Berti Barbera de săptămâna aceasta la Jazzy Hour.

Pe Ulysses Owens Jr. iubitorii jazz-ului îl cunosc poate din colaborările cu basistul Christian McBride, vocalistul Kurt Elling sau pianistul Monty Alexander, toate aceste întâlniri reprezentând puncte cheie pentru ascensiunea rapidă a tânărului muzician din Jacksonville, Florida.

De această dată, Ulysses Owens Jr. colaborează cu pianistul Christian Sandsm trombonistul Michael Dease și clarinetistul Anat Cohen, printre alții; însă, dintre toți, un alt muzician se remarcă în lista colaboratorilor percuționistului american - trompetistul Jason Palmer.

"People Make The World Go Round", "The Gift Of Forgiveness", "Samba Jam" sau "SST" - câteva dintre piesele care alcătuiesc "Onward & Upward" discul semnat de percuționistul de jazz Ulysses Owens Jr.

Tot în 8 mai 2014 puteți asculta și "Taming the Dragon", primul disc semnat de pianistul Brad Mehldau și toboșarul Mark Guiliana în formula "Mehliana", un album pe care revista britanică "Jazzwise" l-a descris ca fiind "unul dintre cele mai bune ale anului 2014" iar "MusicOMH" afirmă că este "un dialog intuitiv și convingător purtat de cei doi muzicieni".

"Taming the Dragon" și "Onward & Upward" două discuri de jazz ale anului 2014 sunt la Radio România Muzical - joi, 8 mai, de la ora 19:00 la Jazzy Hour cu Berti Barbera.
Lucian Haralambie