Arhivă : Recomandări Înapoi

Săptămâna Luminată la Radio România Muzical - din 21 aprilie 2014

Publicat: luni, 14 Aprilie 2014 , ora 16.41

Săptămâna Luminată vine la Radio România Muzical cu două linii de emisiuni speciale. Din 21 aprilie avem zile de sărbătoare cu înregistrări din concerte pe măsură, în prima parte a zilei. Vă oferim, de luni până vineri de la ora 10:00, Concerte Euroradio... de sărbătoare, altfel spus - o serie de 13 concerte speciale oferite de radiodifuziunile publice europene în rețeaua Uniunii Europene de Radio. Orchestra Barocă din Boston, orchestra Simfonică BBC, Orchestra Radiodifuziunii Bavareze din Munchen - doar câteva repere din seria de emisiuni realizate de luni, 21 aprilie până vineri, 25 aprilie, de la ora 10, de Anca Ioana Andriescu.

Pentru a doua propunere, de această dată de la ora 17.00, vă oferim câteva dintre cele mai calde apariții discografice ale momentului. Discuri în premieră, parte din ele incluse în campania "Votează discul de muzică clasică al anului 2014" derulată pe site-ul romaniamuzical.ro.

Câțiva dintre protagoniștii înscriși într-o listă mult mai lungă sunt violoncelistul Valentin Răduțiu în lucrări de Enescu, pianistul Leif Ove Andsnes în Concertele 2 și 4 de Beethoven (parte a "călătoriei" prin repertoriul pentru pian semnat de marele compozitor) , muzică veche românească cu ansamblul Anton Pann, selecțiuni de pe albumul Roots Revival Romania, coloana sonoră a filmului "Hoțul de cărți" și albumul "Chasing pianos" cu pianista Valentin Lisitsa.

Două propuneri așadar, de sărbătoare, la Radio România Muzical: Concerte Euroradio cu Anca Ioana Andriescu, de la ora 10:00 și Discuri în premieră cu Liliana Staicu și Cristina Comandașu de la ora 17:00, între 21 și 25 aprilie.

Lucian Haralambie