Arhivă : Recomandări Înapoi

VIDEO. 'Cneazul Igor' - în direct la 'Seara de operă' din 1 martie

Publicat: marți, 25 Februarie 2014 , ora 14.35

"Văd acest lucru ca pe o misiune - prezentarea operei rusești. O parte importantă a proiectului, pentru mine, nu este doar să regizez opera, ci să o scot în evidență. Aș fi încântat dacă această producție ar ajuta publicul să reevalueze opera Cneazul Igor. Aș vrea să fie văzută altfel decât o lucrare rusească pur și simplu - mai degrabă, o operă de artă colosală."

Regizorul Dmitri Tcherniakov despre Cneazul Igor opera lui Aleksandr Borodin. Noua producție a Metropolitan Opera din New York, pusă în scena în această stagiune prima dată în 6 februarie 2014, este în transmisiune directă la Radio România Muzical.

Cotidianul New York Times a lăudat după premieră prestația Oksanei Dyka, pentru soprană acest spectacol reprezentând debutul pe scena americană. Gianandrea Noseda "a exprimat perfect caracterul muzicii rusești, dirijând în același timp cu precizie. Corul a fost și el la înălțime". Premiera a avut ecouri și în alte publicații - Wall Street Journal scriind că "Ildar Abdrazakov a probat magistral vina și regretul lui Igor", New York Magazine concluzionând că "Metropolitan Opera a readus la locul de drept un spectacol minunat".

Ildar Abdrazakov, Oksana Dyka, Serghei Semishkur, Mihail Petrenko și Stefan Kocan formează și de această data distribuția uneia dintre cele mai iubite opere - Cneazul Igor de Aleksandr Borodin. Conducerea muzicală este asigurată de Gianandrea Noseda - dirijor recunoscut pentru activitatea sa în zona operei.

Spectacolul este transmis în direct de la Metropolitan Opera din New York sâmbătă, 1 martie, de la ora 19,00 la Seara de operă. Comentează Luminița Arvunescu și invitatul ei, scriitorul Alexandru Emanoil.

Lucian Haralambie