Arhivă : Recomandări Înapoi

VIDEO. Două 'Concerte pe mapamond' dirijate de Herbert Blomstedt

Publicat: marți, 18 Februarie 2014 , ora 15.57

"Cea de-a III-a simfonie a lui Brahms este cel mai puțin interpretată dintre cele patru... ceea ce mi se pare greu de înțeles, pentru că, în opinia multora, este cea mai bună. Ceea ce știu este că este simfonia care s-a bucurat de cel mai mare succes pe vremea când Brahms trăia. Unul dintre motivele pentru care nu este atât de des interpretată este acela că se termină în pianissimo. Un final deloc triumfal, fără o construcție spectaculoasă... totul coboară având în față niște culori tomnatice... acel cer roșiatic, pașnic, extrem de frumos. Mărturisesc faptul că îmi este foarte dragă această simfonie. Audiție plăcută!"

Sunt cuvintele lui Herbert Blomstedt - despre Simfonia a III-a a lui Johannes Brahms. Este cunoscut faptul că interpretările lui Herbert Blomstedt, atunci când vorbim despre repertoriul german, au devenit unele de referință pentru lumea muzicală internatională. În acest sfârșit de săptămână, Radio România Muzical vă oferă înregistrari ale Orchestrei Radiodifuziunii din Tokyo cu dirijorul suedez la pupitru. Cele patru simfonii și Variațiunile op.56a pe o temă de Haydn în două concerte primite prin rețeaua Uniunii de Radioteleviziune "Asia-Pacific" și difuzate sub genericul "Concerte pe mapamond".

Sâmbătă și duminică, 22 și 23 februarie, Orchestra Radiodifuziunii din Tokyo și dirijorul Herbert Blomstedt în două concerte cu program integral Johannes Brahms - de la ora 14,20, respectiv 14,25.

Lucian Haralambie