Arhivă : Recomandări Înapoi

VIDEO. Transmisiune directă de la Met Opera

Publicat: joi, 30 Ianuarie 2014 , ora 9.57

"Sunt conștient că Pinkerton e un rol nu tocmai fericit din punct de vedere uman și sufăr alături de Cio-Cio-San, așa cum sufeream la fiecare repetiție înainte de debutul meu cu acest rol la opera Toulouse, însă e la fel de adevărat că unii dintre cei mai mari actori și-au construit cariere extraordinare tocmai cu acest tip de roluri."

Teodor Ilincăi despre debutul în rolul Pinkerton din opera "Madama Butterfly" de Giacomo Puccini.

Povestea lui Cio-Cio-San și a lui Benjamin Franklin Pinkerton este în direct la Radio România Muzical sâmbătă, 1 februarie 2014, sub genericul "Seara de operă" - emisiune realizată de Luminița Arvunescu.

Spectacolul va fi transmis în direct de la Metropolitan Opera din New York. Philippe Auguin - dirijor francez, bun cunoscător al repertoriul operistic - semnează conducerea muzicală. Soliști vor fi soprana Amanda Echalaz (Cio-Cio-San), mezzo-soprana Elizabeth DeShong (Suzuki), tenorul Bryan Hymel (Pinkerton) și baritonul Scott Hendricks (Sharpless).

Atât în cazul Amandei Echalaz cât și al lui Scott Hendricks vorbim de debuturi în opera lui Giacomo Puccini pe scena newyorkeză. Un spectacol despre dragoste și onoare situată în timp undeva la începutul secolului XX, live de la Metropolitan Opera - sâmbătă de la ora 20,00 la "Seara de operă".

Lucian Haralambie