Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Distincția Culturală a Academiei Române jurnalistei Radio România Actualități Mihaela Helmis

Publicat: vineri, 13 Decembrie 2019 , ora 10.08

Astăzi a avut loc ceremonia de decernare a premiilor Academiei Române pentru cele mai reprezentative creații științifice și culturale realizate în anul 2017. Premiile au fost înmânate de acad. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române, în prezența Biroului Prezidiului și a membrilor Adunării Generale.

Au fost decernate 70 de premii, care recompensează performanța culturală și științifică românească a anului 2017, concretizată în opere individuale sau realizate în colaborare.

Premiile Academiei Române sunt în număr de 81, fiecare având numele unei personalități din domeniile științific și cultural reprezentate în cele 14 secții ale Academiei Române: filologie și literatură, istorie, matematică, fizică, chimie, biologie, geonomie, științe tehnice, agronomie și silvicultură, medicină, economie, științe juridice și sociologie, filosofie, teologie, psihologie și pedagogie, arte, arhitectură și audiovizual, știința și tehnologia informației.

Cu acest prilej, Academia Română a acordat cinci diplome Distincția Culturală jurnaliștilor Mihaela Helmis - Radio România Actualități, și Alexandru Batali - revista Market Watch, regizorului Jon Gostin, directorului Editurii Mega, Cristian Sincovici, și autorilor monografiei localității Bolintin - Vasile Grigorescu, Ștefan Crudu, Marian Grigore, Ciprian Necșuțu.

Diploma Distincția Culturală a fost acordată, după cum arăta acad. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, "pentru activități realizate mai ales în ultimii ani în colaborare cu Academia Română , pentru reflectarea activității acesteia în mass media". Diploma acordată colegei noastre vine, după cum preciza acad. Ioan Aurel Pop și "ca simbol pentru colaborarea bună pe care Academia Română o are cu Radioul".