Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

'Ora de teatru radiofonic', în școli

Publicat: luni, 28 Octombrie 2019 , ora 14.16

Radio România, prin Teatrul Național Radiofonic, împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) propune elevilor din școlile gimnaziale o altfel de oră, și anume, ora de teatru radiofonic.

De această dată, Ora de teatru radiofonic în școli va avea loc marți, 29 octombrie, la Școala Gimnazială Numărul 24, începând cu ora 13:00, invitată fiind actrița Annemary Ziegler.

Proiectul se desfășoară pe parcursul anului calendaristic 2019 în școli generale din București, selecționate de către ISMB. În fiecare dintre aceste școli, echipa proiectului, împreună cu un actor, organizează o audiție la care elevii pot asculta Mituri și Legende - Zeii din Olimp, scenariu radiofonic de Sanda Socoliuc, regia artistică Vasile Manta. După o scurtă prezentare a piesei de teatru, actorul invitat relatează câteva dintre particularitățile teatrului radiofonic dar și câteva dintre experiențele sale personale din timpul înregistrărilor. Audiția piesei este urmată de o scurtă dezbatere pe seama conținutului acesteia, moderată de către coordonatorul proiectului, Manuella Popescu, după care se desfășoară un mini-concurs dotat cu premii promoționale Radio România.

Obiectivul principal al Proiectului îl constituie atât îmbogățirea nivelului de cultură generală a elevilor, prin audierea unor piese de teatru din fonoteca de aur, cât și sprijinirea procesului de învățământ, prin selectarea acelor piese de teatru care se află în programa de învățământ.

Promovarea evenimentului se face prin postarea de afișe în școli, dar și pe site-urile școlilor și cel al Teatrului Național Radiofonic - tnr.srr.ro.