Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Târgul Gaudeamus Radio România își adaugă în palmares... cel mai lung pașaport din lume

Publicat: luni, 9 Septembrie 2019 , ora 11.57

Cea de a doua ediție a Târgului Gaudeamus Radio România din Brașov, organizat de Radio România prin echipa Gaudeamus și Radio România Brașov FM, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, s-a încheiat duminică în Piața Sfatului, odată cu ultimii vizitatori. Peste 40 de participanți care au ocupat un pavilion cu o suprafață dublă față de ediția precedentă și aproape 13.000 de vizitatori au făcut din Târgul Gaudeamus Brașov, timp de cinci zile, unul dintre punctele de atracție din centrul orașului, atât pentru brașoveni, cât și pentru cei aflați în vizită.

Duminică, 8 septembrie, Târgul Gaudeamus a găzduit un eveniment inedit: lansarea volumului "300K. Peregrin între două milenii", semnat Mariea Crâșmaru, deținătoarea recordului pentru "cea mai lungă călătorie efectuată de un om pe jos" și "pentru cel mai lung pașaport din lume". Ajutată de participanții la lansare, cea mai mare călătoare a lumii a desfășurat în Piața Sfatului pașaportul cu o lungime de 19 metri, format din 154 de file.

Președintele de onoare al ediției a fost domnul Adrian Lesenciuc, președintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala Brașov.

Premiile Târgului GAUDEAMUS Radio România, Brașov 2019, decernate duminică, 8 septembrie, la ora 17.00, participanților și jurnaliștilor, au fost atribuite exclusiv prin votul publicului, astfel:

Trofeele GAUDEAMUS, acordate participanților, au revenit Editurii Nemira (locul 1), Editurii

Humanitas (locul 2) și Editurii Niculescu (locul 3);

· Cea mai râvnită carte a ediției a fost seria "Jurnalul unui puști" de Jeff Kinney, publicată de Editura Arthur;

· Trofeele Presei, pentru secțiunile online și print au revenit website-ului www.monitorexpres.ro și cotidianului "Bună ziua Brașov", cel mai frecvent menționate de către vizitatori drept surse de informații despre această ediție a târgului. Premiile pentru secțiunile TV și radio nu au fost acordate, rezultatele votului fiind neconcludente.

· Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare de către Info Touch Systems, a revenit domnișoarei Ana-Maria Tiba, elevă la Colegiul Național "Nicolae Titulescu" din Brașov.

Proiecte Radio România - Gaudeamus derulate cu prilejul acestei ediții:

· O parte dintre cele circa 5.000 de volume donate pentru proiectul Cărțile se întorc acasă au ajuns deja la beneficiari - bibliotecile din localitățile Vama Buzăului și Sita Buzăului. Restul volumelor vor ajunge, prin intermediul Radio România Brașov FM și al Inspectoratului Școlar Județean, în biblioteci școlare din județul Brașov.

· Tombola GAUDEAMUS, derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului, le-a adus participanților aproape 50 de premii, constând în: cinci tablete oferite de Jerry's Pizza și IndECO Grup ● echipamente și accesorii multimedia oferite de InfoTouch Systems (o boxă audio wireless, 2 baterii externe wireless, 5 boxe portabile Bluetooth cu suport pentru montat pe bicicletă, 2 rucsacuri pentru laptop cu port USB de încărcare ● 10 vouchere pentru produse Emex ● vouchere pentru cadouri personalizate CEWE ● 10 vouchere Jerry's Pizza.

Calendarul Gaudeamus Radio România va mai include în acest an încă două evenimente: Caravana Gaudeamus Radio România, în premieră la Iași (2 - 6 octombrie, Piața Unirii), organizată în parteneriat cu Festivalul Internațional de Literatură și Traduceri și Târgul GAUDEAMUS Radio România (20 - 24 noiembrie, Pavilionul B2 Romexpo).