Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Caravana Gaudeamus Radio România, ediția Brașov 2019 4-8 septembrie

Publicat: marți, 3 Septembrie 2019 , ora 14.02

Cea de a doua ediție a Târgului Gaudeamus Brașov, organizat de Radio România prin echipa Gaudeamus și Radio România Brașov FM, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, se va deschide miercuri, 4 septembrie, în Piața Sfatului. Evenimentul cu numărul 115 în seria celor mai îndrăgite târguri de carte din țară, organizate de Radio România de peste un sfert de secol, va avea loc în perioada 4 - 8 septembrie, în premieră în inima orașului.

Președintele de onoare al ediției va fi domnul Adrian Lesenciuc, președintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala Brașov.

Deschiderea oficială a ediției va avea loc miercuri, 4 septembrie, la ora 13.00, iar programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 și 21.00. Accesul publicului este liber.

Reperele statistice ale celei de a doua ediții brașovene a Târgului Gaudeamus Radio România:

- peste 40 de participanți - cele mai prestigioase edituri din România, agenții de difuzare de carte în limbile română și engleză, producători și importatori de jocuri educaționale pentru toate vârstele, distribuitori de muzică;

- o suprafață de peste 450 mp de standuri (cu circa 75% mai mult decât la ediția precedentă);

- circa 50 de premii oferite la Tombola Gaudeamus, adresată vizitatorilor care achiziționează cărți de la târg și derulată pe baza buletinelor de vot al publicului. Cei mai norocoși dintre cititori vor avea ocazia să câștige numeroase premii extrem de atractive: ● cinci tablete oferite de Jerry's Pizza și IndECO Grup ● echipamente și accesorii multimedia oferite de InfoTouch Systems (o boxă audio wireless, 2 baterii externe wireless, 5 boxe portabile Bluetooth cu suport pentru montat pe bicicletă, 2 rucsacuri pentru laptop cu port USB de încărcare ● 10 vouchere pentru produse Emex ● vouchere pentru cadouri personalizate CEWE ● 10 vouchere Jerry's Pizza.

Pe tot parcursul târgului, se va derula campania "Cărțile se întorc acasă", proiect inițiat de Radio România, care are ca principal obiectiv constituirea, prin donații din partea expozanților și a vizitatorilor, a unui fond de carte care, la finalul evenimentului, va fi oferit unei biblioteci publice, subfinanțate la capitolul achiziții.

Premiile Târgului GAUDEAMUS Radio România, ediția Brașov 2019 vor fi decernate duminică, 8 septembrie, începând cu ora 17.00, astfel:

· Trofeele GAUDEAMUS (acordate editurilor - locurile 1, 2 și 3) și Cea mai râvnită carte, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului

· Trofeele Presei - decernate jurnaliștilor pe secțiunile publicații, radio, TV și online, tot prin Votul Publicului

· Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare a târgului

Târgul GAUDEAMUS Brașov este una dintre cele mai recente componente ale programului Gaudeamus Radio România, proiect de anvergură națională inițiat și derulat de postul public de radiodifuziune cu scopul de a susține cultura scrisă din țara noastră prin evenimente de tip expozițional, dedicate în principal cărții și ofertei educaționale. Principalele componente ale programului sunt: Târgul GAUDEAMUS Radio România (25 de ediții) și Caravana GAUDEAMUS Radio România (Cluj-Napoca - 20 de ediții, Craiova - 18 ediții, Timișoara - 11 ediții, Litoral - 11 ediții, Oradea - 6 ediții, Brașov - două ediții).

Calendarul Gaudeamus Radio România va mai include în acest an încă două evenimente: Caravana Gaudeamus Radio România, în premieră la Iași (2 - 6 octombrie, Piața Unirii) și Târgul GAUDEAMUS Radio România (20 - 24 noiembrie, Pavilionul B2 Romexpo).