Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Big Band-ul Radio România la Cerbul de Aur 2019

Publicat: marți, 20 August 2019 , ora 12.32

Festivalul Internațional Cerbul de Aur revine la Brașov în perioada 22-25 august. Big Band-ul Radio, cea mai cunoscută și longevivă orchestră profesionistă din România, împreună cu 30 de membri ai Orchestrei Operei din Brașov, formează orchestra Festivalului Internațional Cerbul de Aur 2019. Sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor și Andrei Tudor cei 50 de instrumentiști îi vor acompania pe finaliștii ediției și pe artiștii care vor susține momente speciale pe scena Cerbului.

Finaliștii vor concura pe scena festivalului alături de orchestră, organizatorii continuând astfel tradiția începută în 1968. Deja o tradiție este și prezența Big Band-ului Radio, după ce la prima ediție Orchestra de estradă a Radioteleviziunii, condusă atunci de Sile Dinicu, a fost cea care acompania artiștii.

"Acest eveniment ne bucură de fiecare dată. Este cel mai frumos festival din Europa, după cum ne spun colegii de peste hotare, iar noi suntem mândri să fim parte din el și să ne aducem contribuția din punct de vedere muzical", declară Ionel Tudor, care în acest an aniversează 25 de ani de când se află la pupitrul Big Band-ului Radio.

"Cerbul de Aur este o sărbătoare și un bun prilej de a readuce în atenția publicului și a revigora piese mai vechi din muzica românească. Repertoriul ales de concurenți este destul de echilibrat, sunt atât piese moderne, cât și piese de aur ale muzicii românești, pe care noi le-am reorchestrat pentru a le îmbrăca într-o formă pop-simfonică", dezvăluie Andrei Tudor. "E foarte interesant că artiști străini cântă piese românești, este până la urmă un schimb intercultural", a încheiat Andrei.

Cei 12 artiști vor urca pe scenă în prima și a doua zi a Festivalului, joi și vineri, 22 și 23 august, pentru ca sâmbătă să aflăm câștigătorii premiilor cu o valoare totală de 55 de mii de euro.

Piesele pe care le vom auzi în acest an pe scena din Piața Sfatului într-o nouă orchestrație sunt: Un actor grăbit, Bună seara, iubite, Dragostea rămâne, Ploaia și noi, Cât de frumoasă ești, De la capăt, Apa, Acasă, Creioane colorate, Pe aripi de vânt, Mă ucide ea, Ce are ea, 12 dintre cele mai cunoscute piese românești, alese de concurenții acestei ediții. Ansamblul va fi alături și de artiștii români invitați de organizatori pentru momente surpriză.

Festivalul Cerbul de Aur 2019 va fi o ediție completă, cu ritm dar și romantică! Invitați pe scena din Piața Sfatului sunt Emeli Sandé, Ronan Keating, Ștefan Bănică jr și Irina Rimes.