Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Caravana Gaudeamus Radio România 2019 debutează la Craiova

Publicat: luni, 25 Februarie 2019 , ora 9.26


Seria celor mai îndrăgite târguri de carte din țara noastră - Gaudeamus Radio România - debutează și în acest an, conform tradiției, la Craiova. Prima etapă a Caravanei Gaudeamus Radio România 2019 va avea loc între 27 februarie și 3 martie, în spațiul care a găzduit toate cele 17 ediții precedente, foaierul Teatrului Național "Marin Sorescu", și se va derula sub semnul "Anului cărții în România".

Ediția craioveană a Caravanei Gaudeamus Radio România inaugurează în fiecare an, de Mărțișor, sezonul național al târgurilor de carte și este organizată de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio România Oltenia Craiova.

Ajuns la o certă maturitate, cu mult timp înaintea majoratului pe care îl vom sărbători în curând, Târgul Gaudeamus Radio România din Craiova și-a câștigat statutul de reper al pieței editoriale din această zonă a țării, bilanțul acestui proiect stând mărturie în acest sens: 17 ediții, aproape 210.000 de vizitatori și sute de evenimente culturale găzduite până acum.

Deschiderea oficială a ediției 2019 va avea loc miercuri, 27 februarie, la ora 12.00, iar programul de vizitare este următorul: miercuri - sâmbătă, între orele 10.00 și 18.00 și duminică, între orele 10.00 și 14.00. Intrarea publicului este liberă.

Oferta ediției cuprinde:

- mii de volume, unele aflate la prima ediție în limba română, pentru toate vârstele și gusturile, o selecție bogată de titluri reprezentative pentru piața românească - carte, audiobook, CD/DVD, jocuri educative - multe dintre ele extrem de potrivite pentru a fi oferite celor dragi alături de sau chiar în locul tradiționalului mărțișor;

 importante reduceri de prețuri, pachete și oferte promoționale;

- finala zonală a Concursului Național de Lectură "Mircea Nedelciu", adresat liceenilor;

- proiectul "Invitați de nota 10: Olimpicii României", cu participarea elevilor din zona Olteniei premiați la concursuri internaționale la diverse discipline;

- concursul "Miss Lectura" și Tombola Gaudeamus, ambele cu premii extrem de atractive;

- proiectul "Cărțile se întorc acasă", prin intermediul căruia volumele donate cu prilejul evenimentelor din seria GAUDEAMUS, începând cu anul 2010, ajung în biblioteci publice, majoritatea din mediul rural, subfinanțate la capitolul achiziții.

Conferința de presă care precede Caravana GAUDEAMUS Radio România, ediția din Craiova, va avea loc marți, 26 februarie, la ora 10.00, la sediul Radio România Oltenia Craiova (str. Știrbei Vodă nr. 3).