ACUM:
0.00
Adagietto
În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Urmează: 0.55 Imnul de stat
Apoi: 1.00 Notturno Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

'Dragobetele sărută fetele' - concert folcloric la Sala Radio!

Publicat: luni, 11 Februarie 2019 , ora 11.00

Duminică, 17 februarie (17.00), îndrăgostiții de toate vârstele sunt invitați la Sala Radio la tradiționalul concert de Dragobete, oferit în fiecare an în luna februarie de Orchestra de Muzică Populară Radio!

Numeroasele legende și tradiții legate de sărbătoarea dragostei la români se pierd în negura timpului. Marcată pe 24 februarie - în aceeași perioada a anului ca Valentine's Day, versiunea importată din Europa de Vest a zilei îndrăgostiților - sărbătoarea autohtonă dedicată dragostei este, la bază, strâns legată de venirea primăverii, de fertilitate și de renașterea naturii. Miturile diverse legate de personajul Dragobete în sine îl fac să fie în imaginația populară o ființă inedită, parte omenească și parte îngerească, un june frumos și nemuritor, considerat în multe vechi legende românești ca fiu al Babei Dochia.

Sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraș concertul prezentat de Orchestra de Muzică Populară Radio sub titlul "DRAGOBETELE SĂRUTĂ FETELE" va fi susținut de tineri artiști și cupluri deja cunoscute ale scenei folclorice românești : Victorița Lăcătușu, Ion Drăgan, Mihaela Istrate, Ciprian Istrate, Ionela Stăncioi, Adrian Belu, Izabela Tomița, Gabriel Popescu, Stana Stepanescu, Boji Ciobotin, Andra Ioana Matei, Nicu Mâță, Narcisa Băleanu, Alin Rusu, Ștefania Narenji, Daniel Turică, Georgiana Aurică, Gabriel Lungu.

Evenimentul este prezentat de Miruna Ionescu și Georgel Nucă.

Un concert Radio România.

Coproducător Televiziunea FAVORIT.

Biletele la concertele Orchestrelor și Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro și la Casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro.