ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România Cultural va transmite în direct Gala Premiilor UNITER

Publicat: luni, 7 Mai 2018 , ora 8.53

Radio România Cultural va transmite în direct Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de-a XXVI-a ediție, care va avea loc luni, 7 mai 2018, de la ora 20:00, în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia.

Trei dintre producțiile de teatru radiofonic ale Societății Române de Radiodifuziune sunt nominalizate la această ediție: Dialogurile lui Platon. Criton, regia artistică Attila Vizauer, producție a Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu, exilatul de la Pontul Euxin. O biografie poetică dedicată împlinirii a 2000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso. Scenariul de Emil Boroghină după Tristele și Ponticele, scenariul radiofonic și regia artistică Gavriil Pinte, producție a Societății Române de Radiodifuziune și
Quo Vadis de Henryk Sienkiewicz, dramatizarea radiofonică Rodica Suciu Stroescu, regia artistică Diana Mihailopol, producție a Societății Române de Radiodifuziune.

Celelalte nominalizări sunt pentru debut, cel mai bun spectacol de teatru tv, premiul pentru critică teatrală, scenografie, cea mai bună actriță în rol secundar, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriță în rol principal, cel mai bun actor în rol princial, cea mai bună regie, cel mai bun spectacol. Vor fi acordate premii speciale și premii pentru întreaga activitate iar premiul de excelență îi va fi acordat actorului Horațiu Mălăele.

Juriul final format din Dragoș Buhagiar, Marina Constantinescu, Marcel Iureș, Ana Ularu și Alexa Visarion va decide cele 11 premii. La Gală va fi prezent și juriul de nominalizări, format din Călin Ciobotari, Alina Epingeac și Ludmila Patlanjoglu.

Radio România Cultural este partener de tradiție al Galei. În pauzele spectacolului câștigătorii vor fi intervievați în direct de Raluca Rădulescu și Elena Vlădăreanu, realizatoarele emisiunii Scena și Ecranul de la RRC. Totodată, ascultătorii RRC vor afla a doua zi, în matinalul postului și în alte emisiuni de actualitate, cum a fost atmosfera și care sunt reacțiile premianților. Interviuri în exclusivitate cu invitații de la Gala UNITER vor fi pe site-ul www.radioromaniacultural.ro.

Peste 300 de invitați din București și din țară sunt așteptați luni, 7 mai 2018, în Cetatea din Alba Iulia pentru a sărbători performanța în teatrul românesc în cadrul Galei Premiilor UNITER.

De la ora 20.00, publicul din Alba Iulia va putea urmări ceremonia acordării Premiilor UNITER în direct, pe un ecran amplasat în zona statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul, situată în fața Palatului Princiar din Cetatea Alba Carolina. Spectacolul-eveniment va fi transmis în direct pe TVR1, Radio România Cultural și online pe www.radioromaniacultural.ro și www.uniter.ro.