Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

'Ultimul pe listă!' de Teodor Oprișan, la Radio România Actualități

Publicat: marți, 19 Decembrie 2017 , ora 12.53
Teatrul național radiofonic prezintă, în premieră, la Radio România Actualități, vineri 22 decembrie, de la ora 23:05, comedia Ultimul pe listă! de Teodor Oprișan.

Comedia va oferi publicului ascultător un spectacol inedit, care aduce în atenție, cu mult umor, una din fațetele folosirii în mod excesiv și evident dăunător, a internetului. Comedia, scrisă de un autor dedicat genului umoristic radiofonic de multă vreme, este o reușită îmbinare între comicul de situație și cel de limbaj, facilitând astfel o absorbție lejeră a scenariului și prin intermediul interpretării, plină de savoare și haz, a unor actori, familiarizați cu înregistrările din studiourile noastre de teatru radiofonic, având la activ foarte multe spectacole de comedie și divertisment bine primite de ascultătorii noștri. Astfel veți avea ocazia să-i audiați pe: Dan Condurache, Dorina Lazăr, Mihai Mălaimare, Valentin Teodosiu, Vasile Muraru, Marius Rizea, Gabriela Popescu, Eugen Cristea, Ștefan Velniciuc, Silviu Biriș, Manuela Ciucur.

Ultimul pe listă! se încadrează în tabloul satirico-umoristic creat de anumite cutume ale tinerei generații și folosirea nocivă, cu ajutorul internetului, a diferitelor agenții matrimoniale. Scenariul conceput anume pentru teatrul radiofonic prezintă și alte tare ale societății actuale, în care trăim și se constitue ca o satiră autentică la adresa ipocriziei și a marasmului existențial, în care se complac unii din indivizii societății noastre de comsum.

Textul este scris concis, fără lungimi neproductive, cu răsturnări de situație, care stârnesc tot hazul și buna dispoziție publicului ascultător. Regia de montaj: Robert Vasiliță. Regia de studio: Renata Rusu, Janina Dicu. Regia muzicală: Stelică Muscalu. Regia artistică: Vasile Manta. Redactor și producător: Mircea Zăvoianu. O producție a Teatrului național radiofonic decembrie 2017.