Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România Cultural devine pentru o zi radioul Giving

Publicat: luni, 27 Noiembrie 2017 , ora 15.08

România se alătură mișcării internaționale Giving Tuesday și sărbătorește pe 28 noiembrie, alături de alte 100 de țări, ziua mondială a faptelor bune.

În această zi, Radio România Cultural se transformă în radioul Giving. Realizatorii emisiunilor de actualitate vor povesti la radio ce au donat ei de-a lungul timpului și care este fapta bună pe care o vor face marți, provocându-i pe ascultători să facă la fel. Toată ziua vorbim la Radio România Cultural despre generozitate.

În emisiunea Orașul vorbește, de la ora 10:05, Ioana Bâldea Constantinescu îi va avea invitați pe reprezentanții Asociației Envision, promotor al mișcării la nivel național.

România devine a unsprezecea țară europeană în care oamenii sunt invitați să facă gesturi de bine.

Giving Tuesday a generat în 2016 donații online de peste 177 milioane de dolari cu implicarea organizațiilor, companiilor, instituțiilor și oamenilor de bine. Giving Tuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și potențialul mediilor sociale, creând un context care aduce împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate.

Milioane de oameni din toata lumea, indiferent de etnie, religie, cultură, statut social, marchează ultima marți din luna noiembrie prin gesturi de generozitate pentru a sprijini cauzele în care cred și comunitățile în care trăiesc prin campanii și evenimente de fundraising, voluntariat, donații în alimente, servicii și produse.

Fiecare act de generozitate contează, dar acestea au și mai mare însemnătate și impact când dăruim împreună.