ACUM:
14.49
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 România valorilor muzicale (II)
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Marele Premiu pentru Radio România la Taktons Novi Sad

Publicat: luni, 27 Noiembrie 2017 , ora 15.06

În perioada 20-26 noiembrie, în Serbia, la Radio Novi Sad, a avut loc a 16-a ediție a Taktons - competiție internațională a excelenței în domeniul înregistrărilor sonore profesionale realizate de radiouri și televiziuni publice.

Pentru a treia oară, Radio România a obținut Marele Premiu și Premiul pentru cea mai de succes radiodifuziune, inginerii de sunet Radio România primind și trei diplome pentru cele mai bune rezultate la trei dintre categorii și clasându-se pe poziția a doua și a treia la alte 3 categorii.

Diplomele pentru cele mai buna rezultate au fost obținute de ing. Călin Gibescu la categoriile muzică clasică - coruri și ansambluri mari, fără public și muzică clasică - coruri și ansambluri mari, spectacol cu public și de Cristian Șerbu la categoria muzică folk, etno și world music - grupuri mici, spectacol cu public.

Ing. Andrei Barbu și ing. Călin Gibescu s-au clasat pe poziția a doua la categoria jazz - muzică ușoară, grupuri mici, spectacole cu public, respectiv, la categoria jazz - muzică ușoară, big band, ansambluri mari, spectacole cu public, iar ing. Dan Corjos și ing Andrei Barbu au obținut a treia poziție la categoriile muzică clasică - soliști și ansambluri mici, spectacol cu public, respectiv muzică folk, etno și world music - grupuri mici, spectacol cu public.

Taktons este organizată de serviciul audiovizual public Voivodina cu scopul de a obține o evaluare și recunoaștere a realizărilor din domeniul înregistrărilor sonore profesionale pe o perioadă de doi ani. La această ediție a competiției au fost înscrise peste o sută de înregistrări provenite de la serviciile publice media din Austria, Bosnia-Herțegovina, Croația Macedonia, Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Serbia, România și Ungaria.

Înregistrările Radio România prezentate în competiție au fost realizate cu ocazia Festivalului Internațional Radiro 2016, a Festivalului Internațional George Enescu 2017 și din concertele live realizate pe scena sălii de concerte Mihail Jora a Societății Române de Radiodifuziune în perioada 2016-2017.