ACUM:
17.00
România valorilor muzicale (II)
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România vă invită la Gaudeamus 2017

Publicat: marți, 14 Noiembrie 2017 , ora 16.10
Numărătoarea inversă a început! Au mai rămas doar 8 zile până la debutul celui mai așteptat eveniment anual din industria cărții, de aproape un sfert de veac, prea repede scurs: Târgul Internațional Gaudeamus Carte de Învățătură. Inițiat și organizat de Radio România, Gaudeamus, "cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio" - va avea loc în intervalul 22-26 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo.

Invitatul de onoare al ediției cu numărul 24 este Comisia Europeană, prezentă la târg cu un stand generos și cu un program de evenimente bogat și variat, adresat deopotrivă profesioniștilor din industria de editare și publicului larg. Președintele de onoare al Târgului Gaudeamus 2017 va fi binecunoscutul dramaturg și jurnalist Matei Vișniec. Sute de mii de titluri, multe disponibile în premieră, peste 800 de evenimente editoriale și profesionale, derulate non-stop pe parcursul celor cinci zile ale târgului, personalități ale peisajului cultural național, numeroase ateliere de creație și evenimente dedicate celor mai tineri vizitatori, constituie reperele majore ale acestei ediții.

Deschiderea oficială a ediției 2017 a Târgului Internațional Gaudeamus Carte de Învățătură va avea loc miercuri, 22 noiembrie, la ora 12:00.

Conferința de presă care precede deschiderea ediției se va desfășura joi, 16 noiembrie, începând cu ora 12:00, la Centrul de Presă al Radio România (foaierul Sălii de Concerte Mihail Jora, str. General Berthelot nr. 60 - 64).

Ca și la edițiile precedente, numeroase categorii de public vor avea accesul gratuit: preșcolari, elevi, studenți, cadre didactice, bibliotecari, profesioniști din domeniile editorial/educațional, jurnaliști, pensionari, persoane cu dizabilități și însoțitorii acestora, grupuri organizate. Pentru vizitatorii care nu se încadrează în aceste categorii, accesul în incintă se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) și a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, pentru toată perioada), care vor constitui și suportul pentru Tombola Gaudeamus. Programul de vizitare este zilnic între orele 10:00 și 20:00.

Acreditarea jurnaliștilor la Târgul Internațional Gaudeamus 2017 se poate face în trei moduri: prin expedierea către secretariatul târgului (office@gaudeamus.ro) a unei cereri de acreditare care să includă numele și datele de contact ale instituției media (număr telefon, e-mail), numele și datele de contact ale zialiștilor pentru care se dorește acreditarea (număr telefon mobil, e-mail) și specializarea editorială (dacă este cazul), prin participarea la conferința de presă organizată înainte de debutul târgului (joi, 16 noiembrie, ora 12:00, Centrul de Presă al Radio România - Str. G-ral Berthelot nr. 60-64) sau prin înscrierea în baza de date a jurnaliștilor acreditați, miercuri, 22 noiembrie, în prima zi a Târgului, la Biroul de presă care va funcționa în incintă (nivelul 3.20).

Gaudeamus - eveniment Radio România. Proiect cultural susținut de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Parteneri Gaudeamus 2017

Partener principal: BRD Groupe Société Générale; Sponsor: Dacia; Parteneri: Camera de Comerț și Industrie din România și Romexpo, CEWE România, Cemrom, Treasure&Co, 7Last Muse, InfoTouch Systems, Bernschutz&Co, Asociația Lions Club Millennium, Optiplaza, Borsec; Parteneri media: TVR, Media Trust, revista Accente, Agenția de carte, revista Cariere, Cațavencii, ziarul Metropolis, Observator Cultural, revista 22, România TV, Suplimentul de cultură.