Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio Fiction Desk - 2017, la Colegiul Național Cantemir Vodă

Publicat: vineri, 13 Octombrie 2017 , ora 13.49
Marți, 17 octombrie, începând cu ora 10:30, la Colegiul Național Cantemir Vodă din Capitală, va avea loc cel de-al patrulea work-shop din cadrul Proiectului - concurs Radio Fiction Desk- 2017. La această întâlnire participă trupa de elevi-actori, coordonată de profesoara Mihaela Constantinescu, echipa de realizatori Radio România și invitatul special, cunoscutul actor Vasile Muraru. Piesa de teatru pe care tinerii actori și-au propus să o pregătească și să o înregistreze radiofonic este Ciudatul rol al întâmplării de Ion Băieșu , în regia lui Vasile Manta.

Radio Fiction Desk - 2017 este un proiect-concurs, aflat acum la cea de-a treia ediție, realizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, și care are drept scop diversificarea manierei de exprimare artistică, a trupelor de elevi-actori din liceele bucureștene, prin realizarea de spectacole de teatru radiofonic.

În cadrul acestei a treia ediții, care se derulează pe parcursul anului 2017, participă trupe de actori-elevi de la patru licee bucureștene și anume: Colegiul Național Ion Neculce, Colegiul Național Gheorghe Șincai, Școala Centrală și Colegiul Național Cantemir Vodă.

Conform metodologiei de desfășurare a Proiectului, în toate aceste licee, aflate în concurs, se desfășoară work-shop-uri la care participă profesioniști ai Redacției Teatru, alături de personalități ale scenei teatrale din România - colaboratori constanți ai Teatrului Național Radiofonic. La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii înregistrează radiofonic piesele de teatru repetate, în studioul Mihai Zirra al Societății Române de Radiodifuziune.

După înregistrare și postprocesare, spectacolele sunt postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor, unde vor putea fi ascultate și notate de către toți ascultătorii teatrului radiofonic. Proiectul Radio Fiction Desk - 2017 se va încheia cu o gală de premiere care va avea loc în luna decembrie.

Puteți asculta și nota, pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, piesele care sunt înregistrate până acum: Rămășagul, o adaptare după Vasile Alecsandri, interpretată de trupa de elevi-actori de la Școala Centrală, Steaua fără nume, o adaptare după Mihail Sebastian, interpretată de elevii-actori de la Colegiul Național Gheorghe Șincai și Bacul nu-i sfârșitul lumii de Filip Columbeanu, interpretată de elevii-actori de la Colegiul Național Ion Neculce.

Începând cu acestă ediție, Primăria Capitalei este Partener Instituțional al Proiectului Radio Fiction Desk.