ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Pregătește-te cu adevărat de școală cu Radio România, la Gaudeamus

Publicat: marți, 12 Septembrie 2017 , ora 14.16
Târgul Gaudeamus Carte Școlară revine în inima Capitalei, în Piața Universității (esplanada cu statui, bulevardul Regina Elisabeta), pentru ediția cu numărul 15. Organizat de Radio România (prin Centrul Cultural Media) în fiecare toamnă în preajma debutului de an școlar, evenimentul este gazda ideală pentru toți cei care își încheie în aceste zile pregătirile pentru acest moment, fie ei elevi, părinți sau cadre didactice. Timp de 11 zile, între 14 și 24 septembrie, vă așteptăm, înarmați după caz (cu liste de recomandări și lecturi, fotografii pe mobil - ultimul trend în materie de luat notițe - sau doar cu chef de citit), la târgul de la care nu prea aveți cum să plecați cu mâna goală. Adăugăm, ca argumente pro Gaudeamus Carte Școlară, amplasarea într-un spațiu cunoscut și ușor accesibil din orice zonă a orașului, programul extins - 10:00 - 19:00 - care le va permite chiar și celor mai ocupați să ajungă, măcar pentru o oră și oferta generoasă a participanților, nume de top din sfera editorial-educațională din România. Ce vă așteaptă la Gaudeamus Carte Școlară 2017? Toate cele de mai jos și multe altele, din care fiecare poate alege ce îi place și îi este util:

- Cea mai mare parte a manualelor, pentru diverse discipline.

- Enciclopedii, dicționare, culegeri, atlase, cursuri pe suport digital, lucrări pentru pregătirea examenelor, caiete de activități și fișe de lucru pentru preșcolari și elevii din ciclul primar (acestea fiind doar câteva dintre categoriile de materiale auxiliare pe care le veți găsi la târg).

- Beletristică - numeroase volume din literatura română și universală, incluse (sau nu) în bibliografia școlară, pe care le puteți răsfoi pe îndelete, ca să vă convingeți că merită să citiți mai mult decât fragmentele din manuale.

- Hărți, planșe didactice, modele tridimensionale, mobilier școlar și alte materiale din această categorie.

- Cele mai recente apariții editoriale și titlurile în vogă printre tinerii cititori de toate vârstele, pentru cititorii profesioniști, mereu în căutare de noi povești.

- Locul unde puteți să aduceți cărțile de care nu mai aveți nevoie, dar care pe altcineva ar putea să mai bucure încă. Noi le putem găsi un nou cămin, prin campania "Cărțile se întorc acasă".

Târgul este deschis zilnic între orele 10:00 și 19:00, cu excepția zilei de duminică, 24 septembrie, când programul este 10:00 - 15:00. Intrarea este liberă.

Târgul Gaudeamus Carte Școlară - un eveniment Radio România. Proiect cultural finanaat de Ministerul Culturii și Identității Naționale

Parteneri principali: Primăria Municipiului București, Muzeul Național al Literaturii Române Sponsori: BRD Groupe Société Générale și Automobile Dacia Parteneri: Inspectoratul Școlar al Municipiului București, mediaTRUST.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să vă adresați Secretariatului Gaudeamus. Persoană de contact: Connie Chifor (tel. 0745109649, e-mail: connie@gaudeamus.ro ).