Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Orchestrele și Corurile Radio, în compania celor mai mari artiști ai lumii, la Festivalul Enescu 2017

Publicat: joi, 24 August 2017 , ora 15.31
Orchestrele și Corurile Radio sunt invitate să concerteze în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, unul dintre cele mai prestigioase evenimente muzicale din Europa, care se va desfășura între 2 și 24 septembrie 2017 și va aduce la București și în 7 orașe din țară peste 3.000 dintre cei mai apreciați artiști ai scenei muzicale internaționale! 80 de concerte și evenimente se vor afla pe agenda Festivalului Enescu 2017, o ediție care anunță un directorat de maximă notorietate internațională - Zubin Mehta, președinte onorific și Vladimir Jurowski, director artistic.

Corul de Copii al Radiodifuziunii
, condus de dirijorul Voicu Popescu, va evolua în concertul de deschidere al Festivalului, sâmbătă, 2 septembrie, la Sala Palatului, de la ora 19.30, în opera Oedipe de George Enescu în versiune concertantă, în interpretarea celebrului ansamblu London Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski, cu participarea Corului Filarmonicii George Enescu, pregătit de Ion Iosif Pruner. O distribuție de excepție completează afișul concertului: baritonul Paul Gay în rolul Oedipe, Sir Willard White în rolul lui Tiresias, baritonul Christopher Purves îl va interpreta pe Creon, iar mezzosoprana Ruxandra Donose va evolua în rolul Iocastei, pentru a cita doar câteva nume sonore din distribuție. Concertul va fi acompaniat în premieră de o proiecție multimedia, coordonată de Carmen Lidia Vidu. În aceeași formulă, concertul va fi susținut de London Philharmonic Orchestra, alături de Corul de Copii Radio și de Corul Filarmonicii George Enescu pe 23 septembrie la Royal Festival Hall din Londra.


Luni, 4 septembrie
, de la ora 20.00, Corul Academic Radio, condus de Ciprian Țuțu, va concerta la Sala Palatului alături de Russian National Orchestra, sub bagheta dirijorului Mikhail Pletnev, cu participarea pianistului Nikolai Lugansky, elev al celebrei pianiste Tatiana Nikolaeva, câștigător a numeroase concursuri internaționale, între care, în 1994, al prestigiosului Concurs Ceaikovski. Prima parte a concertului va prezenta poemul simfonic Isis, de George Enescu, în orchestrația semnată de Pascal Bentoiu, după schițele compozitorului. Vor urma două lucrări de Prokofiev, Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră în Do major op. 26 și Simfonia nr. 6 în Mi bemol minor op. 111.


Orchestra Națională Radio
și Corul Academic Radio, pregătit de dirijorul Ciprian Țuțu, vor concerta împreună miercuri, 13 septembrie, de la ora 20.00, la Sala Palatului, sub bagheta dirijorului Lawrence Foster, într-un concert - premieră la Festivalul Enescu: versiunea concertantă a operei Mathis der Mahler de Hindemith. În distribuție: tenorul Torsten Kerl (Albrecht von Brandenburg), baritonul Lester Lynch (Mathis), soprana Brigitte Pinter (Ursula). Proiecția multimedia care va acompania concertul este semnată de regizoarea Carmen Lidia Vidu.

Ca la fiecare ediție a Festivalului Enescu, Radio România Cultural și Radio România Muzical vor transmite live și prin difuzări ulterioare concertele programate pe durata festivalului, on air și online pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.