Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Campania Radio România Vaccin pentru viață, la final

Publicat: vineri, 28 Iulie 2017 , ora 11.32

În campania Vaccin pentru viață, derulată de Radio România, s-au implicat numeroase personalități ale vieții academice, politice, culturale și sportive, care și-au exprimat opiniile în 35 de dezbateri, rubrici sau documentare, 123 interviuri, 326 reportaje, 1.186 știri și peste 1.100 de testimoniale difuzate de toate posturile Radioului public.

Pe site-urile Societății Române de Radiodifuziune au fost postate circa 400 de articole, iar pe paginile de Facebook și pe conturile de Twitter ale posturilor peste 500 de postări, acestea depășind 1 milion de vizualizări.

Informațiile și datele de la Organizația Mondială a Sănătății, precum și prezentarea legislației privind vaccinarea în Italia, Franța, S.U.A., Rusia și Spania au constituit o bază importantă pentru discuțiile moderate de jurnaliștii postului public de radio, iar specialiștii din Sănătate au evidențiat situația din România. Au fost trecute în revistă riscurile la care sunt expuși cei nevaccinați, efectele secundare, motivele pentru care unii părinți nu vor să-și vaccineze copii, problemele din sistemul românesc de sănătate, dar și necesitatea adoptării unei noi legislații în privința vaccinării.

Având în vedere gravitatea extremă a crizei determinată de epidemia de rujeolă și existența a sute de mii de copii nevaccinați la nivel național, campania derulată de Radioul public în perioada 17 - 28 iulie a avut o amploare fără precedent. Posturile Radio România Actualități, Antena Satelor, Radio România Cultural și Radio România Regional au preluat opinii și au difuzat atât on air cât și online informații esențiale pentru populație cu privire la imunizări și impactul acestora asupra sănătății publice.

Subliniem faptul că, în spiritul misiunii sale publice, Radio România a tras un semnal de alarmă încă din 2015, printr-o campanie editorială, asupra pericolelor la care sunt expuși copiii ai căror părinți refuză vaccinarea.

"Vă felicit și vă mulțumesc pentru toate eforturile dumneavoastră, a fost o campanie superbă. Dacă un singur copil a fost vaccinat în urma campaniei dumneavoastră, eu zic că vă justificați statutul de utilitate publică", a declarat Mihai Tudose, Prim-ministrul Guvernului României, în interviul acordat în exclusivitate Radio România Actualități la finalul campaniei Vaccin pentru viață derulate de Radio România.

Informațiile prezentate în emisiunile, reportajele și dezbaterile jurnaliștilor noștri au ajuns zilnic la peste 4 milioane de ascultători ai posturilor Radio România.