ACUM:
10.00
Grădina de... sunete
Lucrări integrale cunoscute din stilurile baroc-modern
Urmează: 11.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 11.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Poveștile frumoase continuă și peste vară la Radio România Cultural

Publicat: miercuri, 28 Iunie 2017 , ora 13.50

Cultură mare, Mon Cher!

Radio România Cultural lansează luni, 3 iulie, grila de vară în care spectacolele, muzica de film, musical-urile, concertele live, documentarele și poveștile de viață ale personalităților din zona culturală vor transforma vara într-un spectacol audio.

În perioada 3 iulie - 10 septembrie, la RRC se ascultă unele dintre cele mai bune documentare realizate în proiectul Storymania: Mihai I - Ultimul rege al românilor; Mungiu, Puiu, Porumboiu sau cum a luat naștere noul val al cinematografiei românești; Urechea lui Van Gogh - nebunia unui geniu; De la Nigel Farage la Marine LePen - extremismul politic în Europa.

Radu Mihăileanu, Vlad Zografi, Nicu Alifantis, Radu Cosașu, Mircea Cărtărescu, Octavian Lazăr Cosma, Gabriela Adameșteanu, Alexandru Andrieș sunt cateva dintre personalitățile care își spun povestea succesului în emisiunea Ascultă vocile de azi.

Drept de autor aduce dialoguri neconvenționale despre cărți și autorii lor.

În weekend, Musical și Muzică de Film sunt emisiunile în care se ascultă muzica pentru Broadway a anilor '50- '60 dar și coloanele sonore ale câtorva dintre cele mai cunoscute filme de pe marile ecrane.

Muzica ușoară românească este unul dintre punctele forte ale grilei de vară. De luni până vineri, serialul Greii muzicii ușoare propune o istorie a muzicii ușoare românești. Sâmbătă seara, emisiunea Music Show este adjudecată de carismaticul compozitor și interpret Horia Moculescu. El va povesti cele mai frumoase întâmplări dintr-o viață dedicată muzicii.

Iubitorii muzicii clasice se vor delecta, duminică seara, cu Invitațiile Eutherpei și inconfundabila voce a lui Iosif Sava. În această vară vă propunem o selecție din zecile de emisiuni cu acest generic aflate în arhiva Radio România Cultural.

Tot vara aceasta, RRC vă propune concerte live care au schimbat cursul muzicii din ultimele decenii. Pink Floyd, Coldplay, Robert Plant, Pet Shop Boys, Santana.

Și pentru că vara este plină de evenimente culturale, în fiecare zi, de luni până vineri, Espresso de vară și Orașul se topește vor urmări și promova actualitatea culturală.

Detalii despre programul de vară de la Radio România Cultural, pe www.radioromaniacultural.ro