Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Distincții pentru două jurnaliste de la Radio România

Publicat: joi, 22 Iunie 2017 , ora 13.30

Jurnalistele Mihaela Helmis - realizator la Radio România Actualități și Corina Negrea realizator la Radio România Cultural sunt câștigătoare, alături de Mircea Ionel Popi de la Radio Helsinki din orașul austriac Gratz, ale premiilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România pe 2016 la secțiunea radio. La concurs au participat profesioniști din mass-media și tinere condeie jurnalistice din țară, români din țările limitrofe și din diaspora românească.

Juriul a apreciat originalitatea abordării subiectului, abilitățile jurnalistice ale autorului, creativitatea și relevanța în acord cu tema concursului care a fost Prezentul în spațiul public. Lucrările premiate au fost publicate sau difuzate în anul 2016.

Mihaela Helmis a fost premiată pentru documentarul Amprente în aur din seria Documentarele RRA, iar Corina Negrea pentru emisiunea Pe frontul vaccinării, Mircea Ionel Popi, de la Radio Helsinky, Austria - premiul pentru emisiunea Radio Magazin - România astăzi. Premiul pentru întreaga activitate publicistică i-a fost acordat lui Ion Cuzuioc, ziarist, scriitor și medic din Chișinău, Republica Moldova, membru al UZPR- filiala Chișinău.

Marele premiu la secțiunea presa scrisă a fost acordat jurnalistei independente Mariana Cristescu de la cotidianul Cuvântul liber din Târgu Mureș. Editorialistul Dan Gîju a fost distins cu Premiul Enciclopedica pentru cartea Istoria presei Militare înscrisă la concurs la categoria Carte publicistică. La secțiunea producții de televiziune, realizatorului Claudiu Lucaci de la Televiziunea Română, i-a fost acordat premiul pentru documentar de excepție pentru emisiunea Mica Românie din America. În afara concursului ,UZPR a acordat, 3 premii pentru emisiuni TV de investigație și documentare ce au avut ca temă România și Românii .

Potrivit președintelui UZPR, Doru Dinu Glăvan, asociația pe care o conduce este de creație jurnalistică și de utilitate publică, statute acordate de către Parlamentul și Guvernul României, asociație neafiliată politic sau sindical și care reunește peste 2.000 de ziariști din țară și diaspora.

Premiile au fost acordate în cadrul unei festivități desfășurate miercuri, 21 iunie, în Studioul 2 al TVR și va fi transmisă la TVR 3, duminică 25 iunie, de la ora 16:00