Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Lăutarul de ieri și de azi. Concert și lansare CD Constantin Lătărețu, la Sala Radio

Publicat: miercuri, 14 Iunie 2017 , ora 11.57
Concertul Orchestrei de Muzică Populară Radio de duminică, 18 iunie 2017, ora 17.00, la Sala Radio, este dedicat unui reprezentant de frunte al Gorjului, Constantin Lătărețu, care va lansa cu acest prilej un nou album.

Sub titlul Lăutarul de ieri și de azi îl veți aplauda pe Constantin Lătărețu, alături de invitații săi, Gheorghe Turda, Ion Ghițulescu, Cristian Pomohaci, Maria Tănase Marin, Saveta Bogdan, Elena Pădure, Emilia Ghinescu, Nicușor Iordan, Ion Drăgan, Zorina Bălan, Radu Lazăr, Ancuța Corlățan, Viorica Chiurciu, Cosmin și Constantin Gaciu, Valentina Lătărețu. Evenimentul este prezentat de Codruța Florescu și Georgel Nucă.

Constantin Lătărețu: un nume deja consacrat al scenei folclorice, nu doar pentru timbrul vocal, asemănător cu cel al legendarei Maria Lătărețu, ci mai ales pentru talentul său interpretativ, talent răsplătit de public și recunoscut de profesioniștii din muzica populară. Îi place să fie considerat rapsod sau lăutar: "În suflet îmi place să mă socotesc lăutarul Constantin Lătărețu, mi se pare superficial să mi se spună artist. De fapt, termenul nu are nicio legătură cu portul popular, cu muzica tradițională pe care o cânt, e mai profund să fiu numit lăutar."


Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.