ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Pe 1 iunie, Cultural Junior revine cu 24 de ore de povești românești

Publicat: marți, 30 Mai 2017 , ora 12.28
Radio România Cultural lansează, pentru al doilea an consecutiv, pe 1 iunie, Cultural Junior, un radio online de o zi pentru copii. Mesajul pe care îl transmit realizatorii RRC, de această dată, este că poveștile sunt importante în viața copiilor și timpul petrecut de părinți alături de ei îi poate influența pentru o viață întreagă.

Conținutul celor 24 de ore de radio online dedicate copiilor este, așadar, unul al poveștilor și basmelor românești pe care cei mai cunoscuți realizatori de la Radio România Cultural le citesc pentru cei mici, îndemnându-i pe părinți să facă același lucru în restul zilelor anului. Cultural Junior va putea fi ascultat pe orice device mobil pe www.radioromaniacultural.ro, începând cu ora 0:00 și până la 24:00.

Poveștile alese de realizatorii Radio România Cultural sunt basme clasice românești semnate de Ion Creangă, Petre Ispirescu, Ioan Slavici, Barbu Ștefănescu Delavrancea sau Ion Pop Reteganul.

Cei mici vor putea asculta poveștile fără vârstă, care i-au fascinat pe copiii de ieri și care îi atrag și pe copiii de azi: Capra cu trei iezi, Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, Prâslea cel voinic și merele de aur, Zâna zânelor, Neghiniță, Făt frumos cu părul de aur sau Ursul păcălit de vulpe.

Programul Cultural Junior îi va purta pe copii și prin lumea Disney cu piese extrase de pe coloanele sonore ale filmelor de desene animate Mickey Mouse, Planes, Hercule, Tarzan, Rapunzel etc.