Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

La Radio România Cultural Noaptea Muzeelor începe ziua

Publicat: miercuri, 17 Mai 2017 , ora 12.31

Noaptea Muzeelor începe, la Radio România Cultural, vineri, 19 mai, când emisiunea Orașul vorbește va fi transmisă în direct, dintr-o fostă casă a Regelui Mihai, azi Rezidența BRD Scena9, de pe strada I.L.Caragiale, în apropierea Școlii Centrale din București. Ioana Bâldea Constantinescu și invitații ei vor construi live, un muzeu audio, cu povești pe post de exponate. Traduc împreună Orașul, îl reinterpretează și îl reintegrează în circuitele noastre emoționale. Orașul va vorbi, de la ora 10:05 la 12:00, despre cum muzeul acesta mare în care trăim e în continuă transformare.

În sâmbăta Nopții Muzeelor, Radio România Cultural se mută într-unul din cele mai vizitate muzee din România: Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa" unde Corina Negrea va modera o dezbatere ai cărei invitați vor vorbi despre cartea "Originea speciilor" de Charles Darwin, apărută la Editura Herald și lansată în aceeași zi. Dezbaterea, transmisă audio de Radio România Cultural și video, pe www.radioromaniacultural.ro, va avea loc în Atrium-ul Muzeului, în apropierea scheletului de Deinotherium gigantissimum, și va avea caracter interactiv, publicul putând adresa în mod direct întrebări participanților.

Noaptea Muzeelor continuă la Radio România Cultural cu ediția a IX-a a Maratonului de Poezie și Jazz, care va fi transmisă în direct din Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" din București, începând cu ora 20:00. Acest eveniment, care marchează prin poezie, blues și jazz Noaptea Muzeelor, are ca invitați 20 de poeți din generații și geografii literare diferite, fiecare cu câte cu o lectură publică de șapte minute: Ioana Crăciunescu, Ioana Ieronim, Nora Iuga & Angela Baciu, Livia Lucan-Arjoca, Riri Sylvia Manor, Andra Rotaru, Florina Zaharia, Romulus Bucur, Teodor Dună, Bogdan Ghiu, Florin Iaru, Ioan Matiuț, Călin Mihăilescu, Cosmin Perța, Bogdan O. Popescu, Adrian Suciu, Robert Șerban, Grigore Șoitu, Iulian Tănase. La conducerea muzicală a acestei ediții a Maratonului este Mike Godoroja & Blue Spirit, una dintre cele mai autentice și mai rafinate trupe de blues din România, trupă care va intra în rezonanță cu poemele celor 20 de invitați ai Maratonului. Invitați speciali: Teodora Enache și George Mihăiță (cu un recital din poemele regretaților poeți Traian T. Coșovei și Cornelia Maria Savu). Amfitrioni: Dan Mircea Cipariu și Ioan Cristescu.

Detalii despre programul Radio România Cultural găsiți pe www.radioromaniacultural.ro.