ACUM:
14.49
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 România valorilor muzicale (II)
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

13 februarie, Ziua Mondială a Radioului

Publicat: luni, 13 Februarie 2017 , ora 8.53
Ziua de 13 februarie a fost stabilită de UNESCO drept Ziua Mondială a Radioului (World Radio Day - WRD), pentru a atrage atenția asupra importanței extraordinare a acestui mijloc de comunicare, fără de care mulți oameni nu ar avea acces la informații.

Obiectivele acestei zile sunt orientate spre conștientizarea marelui public și a mass-media asupra importanței radioului, spre facilitarea accesului la informații prin intermediul radio, spre creșterea și dezvoltarea rețelelor de transmisie și spre cooperarea internațională între radiodifuzori.

Ideea celebrării Zilei mondiale a radioului a venit din partea Academiei Spaniole de Radio. Delegația Permanentă a Spaniei la UNESCO a prezentat propunerea, în mod oficial, la cea de a 187-a sesiune a Comitetului Executiv al UNESCO, din septembrie 2011. La 3 noiembrie 2011, în cadrul celei de-a 36-a Conferințe generale a UNESCO, a fost aprobată înființarea Zilei mondiale a radioului, potrivit site-ului diamundialradio.org.

În România, la 1 noiembrie 1928, ora 17:00, se inaugura, cu apelul "Alo, Alo aici Radio București, România", postul național de radio.

La mulți ani radiourilor din toata lumea!

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.