ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

La aniversare, Teatrul Național Radiofonic își omagiază valorile: Stela Popescu - 80 de ani

Publicat: joi, 17 Decembrie 2015 , ora 16.40

Luni, 21 decembrie, la ora 11.00, la clubul de la hotelul Ramada Majestic de pe Calea Victoriei din București, Teatrul Național Radiofonic o sărbătorește pe marea actriță Stela Popescu, la împlinirea vârstei de 80 de ani, prin lansarea premierei radiofonice a spectacolului Națiune, fii deșteaptă!, scenariu de Niculae Urs după farsa Conu Leonida față cu reacțiunea, de Ion Luca Caragiale. În distribuție: Stela Popescu, Niculae Urs și Adriana Trandafir. Spectacol realizat cu sprijinul farmaciilor Catena.

"Stela Popescu și-a câștigat, în primul rând, dreptul de a fi o actriță de succes. Impresarii o caută, afișele o "pun la zid", secretarele îi deschid ușile, cu zâmbetul pe față, iar publicul o aplaudă, uneori frenetic. Ea nu poartă numai norocul de a fi posesoarea unui talent extraordinar; ea și-a construit cariera prin efortul de a face față talentului său…", nota regretatul om de teatru Aurel Storin. Un argument în plus, pentru a susține această afirmație este și premiera radiofonică, inspirată din capodopera lui Ion Luca Caragiale, semnată de maestrul Dan Puican. Montarea îi oferă marii actrițe o partitură de anvergură, pe măsura talentului său excepțional iar pentru publicul ascultător este un prilej de a se bucura de reîntâlnirea cu unul dintre idolii săi. În viziunea lui Dan Puican, cuplul Conu Leonida-Coana Efimița, interpretat de Niculae Urs și Stela Popescu și potențat de intervenția energică și plină de haz a Adrianei Trandafir în rolul slujnicei Safta, capătă valențe de universalitate, demonstrând, o dată în plus, actualitatea operei caragialiene. Spectacolul se adaugă zecilor și sutelor de roluri, interpretate de Stela Popescu, la teatrul radiofonic ori în emisiunile de divertisment, creații artistice care alcătuiesc o carieră radiofonică impresionantă, spectacole de referință, care stau mărturie talentului său incontestabil, nealterat de timp, bucuriei de a trăi, cu aceeași intensitate, emoția artistică, dorinței de a se dărui publicului.

Așadar, vă invităm alături de noi, la evenimentul de lansare a spectacolului radiofonic Națiune, fii deșteaptă!, scenariu de Niculae Urs după farsa Conu Leonida față cu reacțiunea, de Ion Luca Caragiale. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: Patricia Prundea. Redactor: Irina Soare. Adaptarea radiofonică și regia artistică: Dan Puican.