ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Gala de premiere Radio Fiction Desk 2015

Publicat: miercuri, 9 Decembrie 2015 , ora 16.37

Prima ediție a proiectul concurs Radio Fiction Desk a ajuns la final. Colaborarea cu trupe de actori, formate din elevi ai liceelor bucureștene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic în studiourile Radio România, a fost o experiență inedită, ce ne-a adus bucuria de a întâlni tineri care iubesc teatrul și care au participat cu entuziasm la această primă experiență radiofonică.

Vineri, 11 decembrie, la ora 17:00, în sala Centrului Național de Artă - Tinerimea Română, va avea loc Gala Radio Fiction Desk - proiect inițiat de Radio România prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Juriul de specialitate, format din personalități marcante ale scenei teatrale românești și specialiști ai Redacției Teatru, are următoarea componență: Rodica Mandache, Magda Catone, George Mihăiță, Eugen Cristea, Domnica Țundrea - realizator, Irina Soare Neumark - redactor, Ilinca Stihi - regizor artistic, Patricea Prundea - regizor muzical și Attila Vizauer - regizor artistic, redactorul șef al Redacției Teatru- președintele juriului. Se vor acorda: Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, Premiul pentru cea mai bună interpretare radiofonică feminină, Premiul pentru cea mai bună interpretare radiofonică masculină, dar și Premiul de popularitate, desemnat în urma aprecierilor dumneavoastră, exprimate prin vot, pe site-ul: http://tnr.srr.ro/ pagina: radiofictiondesk.srr.ro și pe site-ul: eteatru.ro. Spectacolele radiofonice intrate în concurs sunt:

- Dascăli și... școleri, dramatizare din Momente și Schițe, de I.L.Caragiale - interpretat de elevii actori ai Colegiului Economic Virgil Madgearu;

- Simț enorm și văz monstruos, ce are la bazã proza fantasticã a lui I. L. Caragiale, interpretat de elevii actori de la Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu;

- Rusaliile, o adaptare după Vasile Alecsandri - interpretat de elevii actori ai Colegiului Național Iulia Hasdeu;

- Pisica Verde, de Elise Wilk - interpretat de elevii actori ai Colegiului Național Gheorghe Lazăr;

Alături de premianți, pe scenă vor urca invitații de onoare ai Galei, actorii: Rodica Mandache, Magda Catone, George Mihăiță și Eugen Cristea.

Gala Radio Fiction Desk se va încheia cu un minirecital al cantautorului Ovidiu Mihăilescu, invitat special. Parteneri: Teatrul Odeon și Centrul Național de Artă Tinerimea Română.