ACUM:
22.30
Jazzy hour
Berti Barbera vă aduce albumul săptămânii.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Ascultă, citește și vorbește cu Radio România Cultural la Gaudeamus!

Publicat: marți, 17 Noiembrie 2015 , ora 14.04

Radio România Cultural este pe aceeași frecvență cu cea a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus! Emisiuni, dezbateri, reportaje, vox-pop-uri, evenimente speciale vor aduce din nou atmosfera acestei sărbători a cărții în casele ascultătorilor din toată țara.

Vineri, 21 noiembrie, Radio România Cultural vă invită la două evenimente:

La ora 14.30, la Ceainăria Gaudeamus, Corina Negrea invită ascultătorii și vizitatorii târgului la o ediție specială a emisiunii lunare: "Cafeneaua de știință". Tema ediției va fi una adecvată momentului: "Cărțile care te fac cercetător".

Invitați sunt liceenii înscriși la Centrul de Excelență pentru Inițierea în Cercetarea Științifică, instituție creată pe lângă Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Ingineria Electrică ICPE-CA.

De la ora ora 15.00 și până la ora de închidere a târgului (20.00), la Standul Radio România Cultural puteți asculta "Documentare, în picioare!". Cele mai bune documentare realizate de Radio România Cultural în anul 2015 se vor auzi, la căști, pe talbete, la Standul Radio România Cultural. Eveniment susținut de Docuart.

Sâmbătă 21 noiembrie, la ora 10.30, la Bursa de contacte, va avea loc Finala Concursului Național de Lectură "Mircea Nedelciu"- ediția a XII-a. Prezentator și realizator: Mirela Nicolae. Organizatori: Echipa Gaudeamus și Radio România Cultural.

Concursul Național de Lectură "Mircea Nedelciu", numit astfel în memoria scriitorului care a fost unul dintre fondatorii Târgului Internațional GAUDEAMUS. Inițiat și organizat din anul 2002 de Radio România, în colaborare cu studiourile teritoriale, cu scopul de a stimula și încuraja interesul tinerilor pentru lectură, concursul se adresează elevilor din clasele terminale de liceu și reunește anual câțiva dintre cei mai bine pregătiți și mai talentați tineri din întreaga țară. Finala națională a concursului are loc în fiecare lună noiembrie, cu prilejul Târgului Internațional GAUDEAMUS - Carte de învățătură și aduce față în față, în competiția Lecturii, câștigătorii etapelor zonale desfășurate pe parcursul anului.

Din studioul special amenajat se vor transmite emisiunile: Vorba de cultură (18, 19, 20 noiembrie de la ora 12.00 - moderatori Ema Stere și Attila Vizauer), Știinta în cuvinte potrivite (18, 19, 20 noiembrie de la ora 13.12 - moderatori Corina Negrea și Dan Manolache), Timpul prezent (18, 19, 20 noiembrie de la ora 18.30 - moderatori Adela Greceanu și Matei Martin), Revista Literară Radio (duminică, 22 noiembrie ora 12.00 - moderator Anca Mateescu și Matei Martin).