ACUM:
0.00
Adagietto
În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Urmează: 0.55 Imnul de stat
Apoi: 1.00 Notturno produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

1 noiembrie, sărbătoare la Radio România - proiect nou marca Rador

Publicat: joi, 29 Octombrie 2015 , ora 10.35

De la prima emisiune oficială transmisă la 1 noiembrie 1928 importanța radiofoniei a crescut tot mai mult, ca mijloc de informare, de recreere, de răspândire a culturii. Cursul vieții Radioului a fost asemeni celui al oamenilor, presărat cu episoade vesele și triste, senine și tragice. Radioul a informat, a făcut propagandă națională și culturală, a creat vedete, a cultivat diverse moduri de comunicare. După 1989, Radio România a revenit la tradiția sa dintotdeauna: aceea de a oferi informațiilor credibilitate, artelor mijloace noi de manifestare și românilor o oglindă în care să se recunoască.

De aceea, celebrăm trecutul și privim cu încredere spre viitor: veți descoperi aceste realități în serialul ce cuprinde 12 interviuri de excepție, care vor fi publicate pe site-ul Rador, secțiunea Istorie orală. Sunt interviuri cu președinții de odinioară - o istorie a Societății Române de Radiodifuziune din perspectiva celor care au construit-o. Cuvântul Președintelui Director General Ovidiu Miculescu despre Radio România astăzi marchează începutul proiectului.

Sub titlul 1 noiembrie, sărbătoare la Radio România, în zilele de 1-12 noiembrie vă invităm să descoperiți mărturiile celor care au condus Societatea Română de Radiodifuziune, păstrate în Arhiva de istorie orală și în Arhiva scrisă.

Lectură plăcută, pe www.rador.ro!