ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio Fiction Desk la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București

Publicat: marți, 6 Octombrie 2015 , ora 13.28

Joi, 8 octombrie, începând cu ora 13:30, va avea loc cel de-al patrulea workshop din cadrul proiectului Radio Fiction Desk la Colegiul Național Gheorghe Lazăr. Proiectul, inițiat de Radio România prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, își propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureștene pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic.

Alături de echipa de realizatori, la această întâlnire cu elevii - actori, va participa și cunoscutul actor și director al Teatrului de Comedie, George Mihăiță.

Trupa de teatru a Colegiului Național Gheorghe Lazăr va intra în concurs cu piesa Pisica Verde de Elise Wilk.

Proiectul se derulează pe parcursul acestui an, în ediții succesive, la patru unități de învățământ bucureștene: Colegiul Economic Virgil Madgearu, Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu, Colegiul Național Iulia Hasdeu și Colegiul Național Gheorghe Lazăr. Elevii actori din cadrul fiecărei trupe sunt îndrumați de o echipă a Redacției Teatru, dar și de personalități ale scenei teatrale din România, colaboratori ai Teatrului Național Radiofonic, care îi vor iniția în secretele producției de teatru la microfon.

La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii înregistrează piesele de teatru care vor fi postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro și pe site-ul www.eteatru.ro, în succesiunea realizării lor. Aici vor putea fi ascultate și notate de către colegii lor elevi, de profesori dar și de alți iubitori ai teatrului radiofonic. Aprecierilor publicului i se vor alătura cele ale unui juriu de specialitate pentru a stabili câștigătorii, care vor fi premiați într-o gală specială ce va avea loc în luna decembrie a acestui an.

Spectacolele radiofonice deja înregistrate pot fi ascultate și votate pe pagina radiofictiondesk.srr.ro. Acestea sunt: Dascăli și... școleri, dramatizare din Momente și Schițe, de I.L. Caragiale - interpretată de elevi ai Colegiului Economic Virgil Madgearu, Simț enorm și văz monstruos, ce are la bază proza fantastică a lui I. L. Caragiale, interpretat de elevi de la Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu și Rusaliile o adaptare după Vasile Alecsandri - interpretată de elevii actori ai Colegiului Național Iulia Hasdeu.

Partener: Teatru Odeon. https://www.facebook.com/RadioFictionDesk.