ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

S-a încheiat cea de-a șasea ediție a campaniei 'Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța - Brățara de Vacanță'

Publicat: luni, 14 Septembrie 2015 , ora 14.00

32.000 de brățări de vacanță au fost oferite, în această vară, familiilor aflate pe litoral și grupurilor de copii veniți în tabăre alături de profesori, antrenori sau educatoare. Brățările au fost distribuite pe plajele din Mamaia, Eforie Nord, Jupiter și Mangalia, de către echipa Radio Vacanța și voluntarii de la Crucea Roșie Constanța.

În premieră, Brățara de Vacanță a ajuns și la Sulina, cu sprijinul partenerilor Navrom Delta și al Direcției pentru Sport și Tineret Tulcea, prin programul ARC al Românilor de Pretutindeni. Brățările au fost distribuite și prin intermediul farmaciilor partenere, dar și în unitățile hoteliere de pe litoral.

30.000 de brățări de vacanță au fost confecționate dintr-un material asemănător hârtiei cerate, rezistent la apă, pe care au fost trecute elemente de identificare pentru a facilita găsirea copilului în cazul în care acesta se pierde pe plajă. Brățările au fost personalizate cu numele copilului, un număr de telefon al părinților și numărul de telefon al redacției Radio Constanța - Radio Vacanța. Alte 2.000 de brățări, sensibile la contactul cu razele UV, indicau dacă este benefică sau nu expunerea la soare.

An de an, campania "Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța - Brățara de Vacanță" a dezvoltat noi colaborări care au permis extinderea proiectului și, implicit, mai multe beneficii pentru copii și familiile lor. În această vară, colaborarea cu Asociația Națională a Scafandrilor și Salvamarilor Profesioniști și Inspectoratul Județean al Poliției Constanța, a făcut ca rezolvarea cazurilor să fie mai rapidă, iar copiii să fie redați, în siguranță, familiilor.

În 2015, poiectul s-a desfășurat în perioada 1 iunie- 31 august și a fost susținut de "Vivat, din grijă pentru familie", "Crucea Roșie - Filiala Constanța", "Acutil" și "Minimarțieni - Flor Activ". De asemenea, prin intermediul proiectului i-tour.ro, au fost tipărite și distribuite 25.000 de hărți cu stațiunile de pe litoral, dar și cu traseele turistice din Dobrogea.

Campania "Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța - Brățara de Vacanță" a fost lansată în anul 2010 ca inițiativă Radio Constanța, cu sprijinul hotelierilor și operatorilor de turism.

Din 2010 și până în prezent au fost realizate 100.000 de brățări de vacanță care au fost oferite, gratuit, copiilor veniți în vacanță împreună cu familiile. În șase ani, prin programul estival Radio Vacanța, au fost difuzate peste 1.000 de anunțuri despre copiii care s-au rătăcit pe plajă.