ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România, Radio Rai și Radio Vaticana descoperă 'Calea Aradului - pe drumuri de frontieră'

Publicat: miercuri, 26 August 2015 , ora 8.36

După Drumul fagilor în Bucovina, realizat împreună cu Radio România în anul 2013, Radio Rai, serviciul public din Italia, revine în țara noastră pentru o nouă serie de emisiuni, dedicate de această dată prezențelor italiene și patrimoniului cultural, istoric și spiritual din vestul României, într-o regiune care constituie un model de dialog intercultural și interconfesional în Europa.

Proiectul Calea Aradului - pe drumuri de frontieră se va derula în perioada 28 august - 4 septembrie, acestuia alăturându-i-se în acest an și Radio Vaticana, postul oficial al Sfântului Scaun, este organizat în colaborare cu Ambasada Italiei la București, care patronează această inițiativă, alături de Comunitatea Italofonă de Radioteleviziune, dar și cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad, al Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Arad și al Consulatului Onorific al Italiei la Arad.

Ca și Drumul fagilor în Bucovina, care a fost dedicat mănăstirilor medievale din această regiune, incluse în patrimoniul UNESCO, proiectul Calea Aradului - pe drumuri de frontieră are ca model radiopelerinajele realizate de Radio Rai și la care Radio România a participat începând cu 2012: La Via Francigena del Sud - Roma - Ierusalim, Via Tolosana - spre Santiago, pe drumul trubadurilor, La Francigena del Nord - Europa se îndreaptă, pe jos, spre Roma și Il Cammino del Nord - spre Santiago de Compostela.

Jurnaliștii Radio România, Radio Rai și Radio Vaticana vor prezenta ascultătorilor experiențele noii călătorii într-o regiune situată la confluența dintre centrul și estul continentului european în care există numeroase așezăminte de cult ortodoxe, catolice și de alte confesiuni. Aici conviețuiesc de secole mai multe minorități cărora li s-a alăturat în ultimii 25 de ani o importantă comunitate italiană.

În acest radiopelerinaj jurnaliștii vor fi însoțiți de directorul Institutului Italian de Cultură din București și de un reprezentant al Ambasadei Italiei. (© foto Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Arad).