ACUM:
22.30
Jazzy hour
Berti Barbera vă aduce albumul săptămânii.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Vacanță cu bonus - Târgul GAUDEAMUS Litoral, ediția a VII-a

Publicat: vineri, 14 August 2015 , ora 8.38
În plin sezon, Radio România plusează la oferta estivală a litoralului cu un eveniment care, deși aflat la cea dea șaptea ediție, rămâne o prezență inedită în peisajul de la malul mării: Târgul GAUDEAMUS Litoral. Organizat de Centrul Cultural Media Radio România și Radio Constanța, acesta se va desfășura în perioada 13 17 august în Mamaia, pe faleza din fața studioului Radio Vacanța.

GAUDEAMUS Litoral oferă turiștilor aflați în vacanță și constănțenilor iubitori de carte, experiența unui târg de carte accesibil și ofertant. Câteva dintre cele mai importante edituri din România, cele mai noi apariții editoriale la prețuri reduse și un program variat de evenimente compun un mix cultural unic, de care cititorii împătimiți sau ocazionali de toate vârstele se pot bucura timp de cinci zile. Pentru mulți dintre aceștia, sosiți din zone unde Târgurile GAUDEAMUS nu ajung (încă), evenimentul de la malul mării reprezintă o ocazie unică de a experimenta nemijlocit atmosfera unui târg de carte.

Programul de vizitare este zilnic, între orele 15.00 și 23.00, iar intrarea este liberă.

Deschiderea oficială are loc joi, 13 august, la ora 17.00, în acordurile Fanfarei RAJA Muzica apelor. O zi cu importante semnificații pentru gazde în care, în urmă cu 109 ani, primarul vizionar al Constanței, Ion Bănescu, semna documentele de înființare a stațiunii Mamaia.

*****

Oferta târgului este una variată și combină surprizele expozanților cu cele pregătite de organizatori, în special pentru cei mai tineri vizitatori și cititori. Nu vor lipsi bestsellerurile momentului și cele mai noi apariții editoriale la prețuri extrasezon, lansările de carte sau tombolele cu premii pentru public.

Președintele de onoare al ediției din acest an a Târgului GAUDEAMUS Litoral este doamna Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța.

La această ediție, gazdele de la Radio Constanța lansează invitația la o călătorie virtuală în "Dobrogea sentimentală". Zilnic, de la ora 19.00, vizitatorii vor avea ocazia de a cunoaște oameni și locuri prin ochii artiștilor fotografi, elevi ai școlilor de fotografie din Constanța.

În aceeași notă "vizuală" se înscrie și expoziția "EU aleg ROmania" un proiect al Studiourilor Regionale Radio România, care propune o călătorie în imagini extinsă prin toate regiunile istorice ale țării: Dobrogea, Maramureș, Bucovina, Transilvania, Crișana, Moldova, Banat, Oltenia și Muntenia. O invitație în Delta Dunării, un loc binecuvântat, scăldat deopotrivă de razele soarelui și de reflexiile apei, o călătorie magică cu Mocănița pe valea Vaserului, cu nuanțele de verde crud pe care le capătă pădurea și iarba, pe ploaie, la început de vară sau un popas în Poiana Mărului, o stațiune situată în inima munților Țarcu, la 500 de metri altitudine, care întinerește trupul și sufletul. Expoziția fotografică dezvăluie 100 de locuri pe care merită din plin să le vizitați!

La Târgul GAUDEAMUS, turiștii vor găsi și "Brățara de Vacanță", oferită de Radio Vacanța și partenerii săi. Campania "Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța - Brățara de Vacanță", ajunsă în acest an la cea dea șasea ediție, se desfășoară până pe 1 septembrie pe litoralul românesc și, în premieră, în Delta Dunării, la Sulina. Brățara de Vacanță este destinată familiilor care ajung în vacanță în stațiunile de pe Litoral, interesate de siguranța copiilor lor, grupurilor de copii veniți în tabără sau cantonament alături de profesori, antrenori sau educatoare. Beneficiarii direcți ai campaniei sunt copiii cu vârste între 0 și 7 ani care poartă brățara de vacanță.

Două dintre proiectele inițiate de Radio România sub genericul Programului LECTURA Târgurile GAUDEAMUS, vor fi reluate cu prilejul târgului:

· Poliția GAUDEAMUS - ca la fiecare ediție estivală GAUDEAMUS, amenda de la malul mării este cartea de vacanță pe care organizatorii târgului o dăruiesc cu mare drag cititorilor de pe plajă, surprinși la lectură. Cărțile sunt oferite de Editura Casa Radio și Grupul Editorial Corint.

· Cărțile se întorc acasă - campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donații din partea expozanților și a vizitatorilor, a unui fond de carte care va avea ca beneficiari biblioteci ale unor comunități subfinanțate din acest punct de vedere. Proiectul continuă o tradiție care durează de la primele ediții ale Târgului Internațional GAUDEAMUS (Coșul Târgului); de la relansarea sa sub acest nume, în anul 2010, peste 115.000 de volume au îmbogățit patrimoniul unor biblioteci care nu mai primiseră de foarte mult timp fonduri pentru achiziții. Volumele donate cu prilejul Târgului GAUDEAMUS Litoral 2015 vor avea ca destinație Școala generală nr. 1 din comuna Ciocîrlia, județul Constanța.

Tombola GAUDEAMUS adresată vizitatorilor și derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului, va fi organizată de joi până duminică, la ora 19.30. Premiile sunt oferite de organizatori, BRD Groupe Société Générale și Vodafone România. Marele premiu al Tombolei GAUDEAMUS care va fi extras duminică, 16 august, este oferit de REGIONAL AIR SERVICES S.R.L Aeroportul Tuzla: un zbor cu durata de 30 de minute deasupra litoralului românesc, de pe Aeroportul Tuzla, pe care câștigătorul o poate filma și/sau fotografia.

Premiile ediției 2015 a Târgului GAUDEAMUS Constanța vor fi decernate luni, 17 august, la ora 18.00, astfel:

Trofeele GAUDEAMUS (acordate editurilor locurile 1, 2 și 3) și Cea mai râvnită carte a Târgului, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului;

Trofeele Presei decernate jurnaliștilor pe secțiunile publicații, radio și TV;

Premiul Miss Lectura;

Marele Premiu al Tombolei GAUDEAMUS.

Fanfara Forțelor Navale va marca, printr-un moment muzical, închiderea oficială a evenimentului.

GAUDEAMUS Litoral încheie Caravana GAUDEAMUS 2015 (după edițiile de la Craiova, Cluj Napoca și Oradea) și este evenimentul cu numărul 88 în seria Târgurilor GAUDEAMUS, inițiate și organizate de Radio România din 1994.

Parteneri și sponsori

BRD Groupe Société Générale - partener principal al Caravanei GAUDEAMUS 2015

Vodafone România

Proiect susținut de Ministerul Culturii

Media Trust, 101știri.ro, Grupul Editorial Corint, Trustul de presă "Cuget liber" Constanța, Litoral TV, Neptun TV Constanța, Observator de Constanța, Fanfara RAJA "Muzica apelor", Fanfara Forțelor Navale, RATC Constanța, Regional Air Services S.R.L. Aeroportul Tuzla, Telegraf

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la Secretariatul GAUDEAMUS sau vizita site-ul www.gaudeamus.ro. Persoană de contact: Anca Badea (tel: 0740 121 173, email:anca@gaudeamus.ro).