ACUM:
22.30
Jazzy hour
Berti Barbera vă aduce albumul săptămânii.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Cărțile nu iau vacanță! Târgul GAUDEAMUS Litoral, ediția a VII-a

Publicat: miercuri, 5 August 2015 , ora 14.46

Caravana GAUDEAMUS revine anul acesta în Mamaia, pe faleza din fața studioului Radio Vacanța! Radio România organizează, prin Centrul Cultural Media Radio România și Radio Constanța, în perioada 13-17 august, cea dea șaptea ediție a Târgului GAUDEAMUS Litoral. Zilnic, între orele 15.00 și 23.00, turiștii aflați în vacanță și constănțenii iubitori de carte sunt așteptați la malul mării, pentru o cură estivală de lectură.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc joi, 13 august, la ora 17.00.

*****

Și în acest an, Târgul GAUDEAMUS Litoral își propune să promoveze lectura ca modalitate de reconectare cu sine. Desprins de agitația cotidiană, cititorul modern (re)găsește în vacanță unul din tot mai rarele prilejuri de a se dedica lecturii. Amuzante sau incomode, spumoase sau melancolice, incitante sau revelatoare, titlurile oferite de expozanții Târgului GAUDEAMUS Litoral își caută cititori în rândul vizitatorilor de toate vârstele. Bestsellerurile momentului, seriile de autor și cele mai recente titluri de ficțiune sau nonficțiune sunt pregătite să devină parteneri de vacanță ai iubitorilor de carte din toate colțurile țării, aflați pe litoral.

Dintre surprizele pregătite de gazdele de la Radio Constanța, amintim expoziția de fotografie "EU aleg ROmania" un proiect al Studiourilor Regionale Radio România și seria de proiecții video reunite sub genericul "Dobrogea sentimentală", susținute de reprezentanți ai școlilor de fotografie din Constanța. Cu prilejul târgului, vor fi reluate și câteva proiecte tradiționale, inițiate și derulate de Radio România: campania de donații "Cărțile se întorc acasă" și Poliția GAUDEAMUS. Nu vor lipsi nici Tombola GAUDEAMUS derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului sau concursul Miss Lectura adresat celor mai frumoase vizitatoare.

GAUDEAMUS Litoral reprezintă ultima etapă a Caravanei GAUDEAMUS 2015 (după edițiile de la Craiova, ClujNapoca și Oradea) și este evenimentul cu numărul 88 în seria Târgurilor GAUDEAMUS, inițiate și organizate de Radio România din 1994.


Parteneri și sponsori

BRD Groupe Société Générale - partener principal al Caravanei GAUDEAMUS 2015
Vodafone
Proiect susținut de Ministerul Culturii
Media Trust, 101știri.ro, Grupul Editorial Corint, Trustul de presă "Cuget liber" Constanța, Hotel BAVARIA BLU Mamaia, Litoral TV, Neptun TV Constanța, Observator de Constanța, Fanfara RAJA "Muzica apelor", Fanfara Forțelor Navale, RATC Constanța, Regional Air Services S.R.L. Aeroportul Tuzla, Telegraf


Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la Secretariatul GAUDEAMUS (tel: 021 319 05 22) sau vizita siteul www.gaudeamus.ro. Persoane de contact: Cornelia Scarlat (tel: 0745 109 648, email: cornelia@gaudeamus.ro) și Anca Badea (tel: 0740 121 173, email: anca@gaudeamus.ro).