ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România Reșița îi ajută să citească pe românii de dincolo de Dunăre

Publicat: joi, 23 Iulie 2015 , ora 12.16

Cartea este o comoară fără preț! În timp ce în România bibliotecile publice sau personale sunt pline de cărți prăfuite din cauza dezinteresului pentru lectură, în Valea Timocului cărțile au devenit un bun de lux. Românii de dincolo de Dunăre nu și-au pierdut însă identitatea culturală și națională.

Sub sloganul Dacă tu citești, ajută-i și pe alții să citească, Radio România Reșița întinde o mână de ajutor fraților de peste graniță. Cu ajutorul ascultătorilor s-au adunat sute de volume care în acest sfârșit de săptămână vor ajunge la Biblioteca municipală din Kladovo, pentru a se bucura de ele toți cei care îi trec pragul. Donarea de carte este parte a Festivalului Ethno Kladovo 2015, ediția a X-a, care are ca scop promovarea culturii și tradițiilor din Serbia, România și Bulgaria. Timp de două zile vor avea loc spectacole artistice, iar vizitatorii vor avea ocazia să vadă costume populare și diverse obiecte de artizanat, dar și să deguste mâncăruri tradiționale din cele trei țări.

Nu este pentru prima dată când Radio România Reșița se implică în completarea fondului de carte în limba română din Serbia. În 2013, alte sute de volume au ajuns prin intermediul postului public pe rafturile Casei de Cultură Românească din Zajecar, prima instituție de acest gen din Serbia.