ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

60 de ani de emisiuni în spaniolă la Radio România Internațional

Publicat: miercuri, 22 Iulie 2015 , ora 15.41

S-au împlinit 60 de ani de când Radio România Internațional emite neîntrerupt programe în limba spaniolă. Deși povestea radioului românesc începe în anul 1928 și încă de pe atunci au existat și producții jurnalistice pentru străinătate, la început în limbile franceză și germană, prima emisiune în spaniolă a radioului din România s-a transmis la 15 martie 1955.

La conducerea de atunci a secției din cadrul Redacției Emisiunilor Politice pentru Străinătate se afla Hortensia Vallejo Roman, cetățean spaniol, refugiată politic în urma Războiului Civil Spaniol, care era căsătorită în România cu omul politic Walter Roman.

Emisiunea în limba spaniolă dura 30 de minute și conținea un buletin de știri de 10 minute, două comentarii pe teme de politică internă și externă, dar și câteva informații despre situația internă a României, iar muzica românească juca și ea un rol important.

În prezent se emit zilnic patru emisiuni în spaniolă, a câte o oră fiecare, către Spania și către America Latină. Prin intermediul emisiunilor în limba spaniolă RRI își propune să ofere informații exacte, clare și concise despre România sau despre evenimentele ce au loc în țara noastră. RRI oferă programe informative, culturale, educative și de divertisment, pentru toate categoriile de public interesat de România și de regiunea noastră geografică.

Cu ocazia celor 60 de ani de transmisiuni în limba spaniolă, RRI va difuza pe 25 iulie o emisiune specială aniversară în spaniolă, în care veți putea afla cum a început povestea secției, într-un interviu cu omul politic Petre Roman, fiul Hortensiei Vallejo, veți cunoaște părerea câtorva dintre ascultătorii noștri, care au avut amabilitatea de a ne trimite mici contribuții audio pentru această emisiune aniversară, dar nu vor lipsi nici informații despre mersul actual al secției, oferite de Victoria Sepciu, realizatoarea programului Poșta Ascultătorilor, sau de Mónica Bolaños, colaboratoarea noastră din Spania.

Mai multe date despre activitatea secției, dar și varianta audio a acestei emisiuni aniversare, pe pagina de internet http://www.rri.ro/es_es/pages/home sau pe profilul de Facebook Radio Rumanía Internacional.