ACUM:
22.30
Jazzy hour
Berti Barbera vă aduce albumul săptămânii.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

La mulți ani, Rador!

Publicat: marți, 16 Iunie 2015 , ora 11.05

Privește Radorul ca pe un tânăr. Ca pe un om dinamic, aflat în continuă schimbare. Care adună, sintetizează și transmite informații din țară și din lume. Undeva la etajul 9, în București, se află locul unde sunt centralizate toate - Agenția de Presă Rador a Radio România.

Aici, sunt monitorizate peste 57 de posturi de radio și televiziune din lume, peste 400 de publicații străine și peste 800 de site-uri și publicații românești. Europa, America de Nord, America Latină și parțial Asia, Africa și Australia, un mix cultural, lingvistic și informațional impresionant.

"Radio Observator" - căci așa se traduce acronimul din titlu, Agenția de Presă Rador este una din principalele surse de informare ale posturilor Radio România. Înființată în 1990 ca redacție a Radiodifuziunii Române, și-a luat numele după prima mare agenție interbelică. Rador-ul interbelic, născut la 16 iunie 1921, era o prescurtare de la "Radio Orient". Orientul și Occidentul se întâlnesc armonios la Agenția de Presă Rador. Aceasta preia și transformă în buletine, fluxuri de știri, calendare de evenimente informații din peste 500 de surse naționale și internaționale, editate în 15 limbi străine.

Rador deține un volum uriaș de informații stocate începând cu 1990, putând edita buletine tematice retrospective din orice domeniu monitorizat.

La mulți ani, Rador!