ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Invitație la aniversarea a 75 de ani de radiofonie militară

Publicat: luni, 15 Iunie 2015 , ora 14.57

Radio România invită colegii din radio și din presă să aniverseze împreună 75 de ani de radiofonie militară. Ceremonia, organizată în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale, va avea loc mâine, 16 iunie 2015, de la ora 12:00, în Foaierul Central al Sălii Radio.

Printr-un acord între Marele Stat Major al Armatei și Societatea Română de Radiodifuziune s-a hotărât difuzarea emisiunii Ora Ostașului, a cărei premieră pe postul național de radio a avut loc la 16 iunie 1940. Din 1944 emisiunea și-a schimbat denumirea în Ora Armatei. De-a lungul celor 75 de ani de emisie neîntreruptă emisiunea armatei a mai fost intitulată Emisiune pentru militari, În Slujba Patriei și Pentru Patrie (din 1969 până în 1989).

Din 1990 emisiunea și-a reluat numele de Ora Armatei și a promovat permanent modernizarea armatei și apărarea demnității și onoarei ostășești. Din redacția emisiunii militare de radio s-au afirmat scriitori și jurnaliști cu renume în literatura și publicistica românească - Geoge Florin Cozma, Vasile Preda, Constantin Virgil Gheorghiu, Constantin Salcia, Tudor Mușatescu, Demostene Botez, H. Nicolaide, George Lesnea, iar printre realizatorii și colaboratorii emisiunii s-au aflat: Victor Ion Popa, George Ranetti, Mircea Ștefănescu, Mircea Dem Rădulescu, Stroe și Vasilache, Constantin Tănase, Coco Demetrescu, Nicolae Brancomir, George Buznea, Dumitru Almaș, Horia Furtună ș.a.

Din 1990 Ora Armatei a militat permanent pentru transformarea armatei, informând corect militarii și opinia publică despre evoluțiile din domeniile securității și apărării naționale a României. Până în 2004, anul aderării României la NATO, Ora Armatei a participat intens la campania pro-NATO. Concomitent, jurnaliștii Radio România au acționat și în teatrele de operații din Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Afganistan și Irak, realizând prin materialele lor publicistice o imagine corectă și necesară a profesionalismului și spiritului de sacrificiu al militarilor români.

În 2008 Ora Armatei se transformă în Jurnalul Armatei, iar în 2012, denumirea se schimbă în Jurnal Militar. Aceiași realizatori produc și alte emisiuni săptămânale: Vești de acasă la Radio România Internațional, Feciori la oaste la Antena Satelor, Armata la raport la Radio România Reșița.

Vă așteptăm cu drag să le urăm La Mulți Ani!