ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

24 de manageri și operatori culturali și muzicali din China, în vizită la Radio România

Publicat: marți, 2 Iunie 2015 , ora 16.48


Radio România continuă proiectele de relații culturale cu China, unul dintre partenerii majori ai Uniunii Audiovizualului Asia – Pacific (ABU), la care radioul public este afiliat din 2013. Marți, 2 iunie, la sediul Radiodifuziunii Române, au avut loc o serie de întâlniri de lucru și schimburi profesionale cu o delegație formată din 24 de manageri culturali și reprezentanți ai unor importante instituții muzicale, teatrale și asociații artistice din China.

Primul punct pe agenda delegației a fost întâlnirea cu Ovidiu Miculescu, Președinte Director General Radio România, care a remarcat intensificarea, în ultimii ani, a contactelor culturale directe între cele două țări, în special în domeniul muzical, prin intermediul radioului.

„Unul dintre obiectivele noastre constante este extinderea relațiilor cu China în domeniul cultural și muzical. Dacă în 2010 Orchestra Națională Radio a concertat la Expoziția Mondială de la Shanghai, trei ani mai târziu am revenit, pentru a participa la Shanghai Spring International Music Festival. Ne dorim ca aceste experiențe să aibă o continuitate și să devină o permanență în dialogul dintre țările noastre”, a subliniat Președintele Director General. Membrii delegației au avut prilejul de a afla detalii despre cea mai nouă inițiativă Radio România, susținută în cadrul recentei Conferinței ABU de la Yangon (Myanmar), aceea de a crea o platformă comună de schimburi de programe muzicale între membrii organizației, în care radioul public din România va avea un rol determinant. „Radio România va consolida excelenta relație de parteneriat cu ABU prin organizarea, în premieră într-o țară europeană, a Conferinței Media2020, la București, între 30 iunie și 1 iulie”, a mai spus Ovidiu Miculescu. Despre profilul cultural complex al Radioului public și interesele de promovare internațională a proiectelor marca Radio România a vorbit, în dialogul cu invitații chinezi, Oltea Șerban – Pârâu, directorul Centrului Cultural Media, care a anunțat posibila participare a Orchestrei Filarmonice din China la următoarea ediție a Festivalului RadiRo, în 2016.

Un moment de maxim interes pentru membrii delegației chineze l-a reprezentat întâlnirea cu manageri culturali, directori de festivaluri de muzică clasică, artiști și muzicieni români, interesați de colaborări cu agenții de impresariat, orchestre, teatre sau instituții culturale din China. Invitații au avut prilejul de asista la prezentarea unei selecții dintre cele mai noi și inovative proiecte românești în domeniul muzicii clasice, al muzicii electronice, jazz, pop-rock sau al muzicii alternativă. Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului Internațional George Enescu, s-a numărat printre participanți.