ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Un număr record de producții radiofonice și noi țări participante la Grand Prix Nova 2015

Publicat: marți, 26 Mai 2015 , ora 14.30
Radio România organizează ediția a III-a a Festivalul Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova în perioada 1 - 6 iunie 2015, la Grand Hotel Continental din București.

Lansarea noii ediții Grand Prix Nova a suscitat un mai mare interes, comparativ cu anii anteriori , din partea creatorilor de producții radiofonice din toată lumea. S-au înregistrat noi țări participante ca Egipt, Estonia, Finlanda, Malaezia, Myanmar, Noua Zeelandă, Polonia, Moldova, Canada și un număr important de producători independenți.

La închiderea înscrierilor, în data de 1 martie 2015, Festivalul Grand Prix Nova , ediția a-III-a , propunea 50 de producții din 28 de țări. S-a impus astfel o preselecție riguroasă care a permis obținerea unui nivel înalt de calitate a audițiilor finale din concurs.

S-au primit confirmările celor 4 jurați, personalități culturale și ale radioului internațional, reprezentanți de seamă ai unor mari radiodifuzori europeni. Reto Ott, regizor și producător din Elveția, membru al Grupului de Creatori de Spectacol Radiofonic din cadrul EBU ( European Broadcasting Union), este președintele juriului Grand Prix Nova 2015. I se vor alătura, Eberhard Petschinka, autor de scenarii de film și piese de teatru pentru scenă și radio, regizor și pictor din Austria, Silvain Gire, scriitor și jurnalist, co-fondator și redactor-șef la Arte Radio, Franța, și Vjay Sadhu, personalitate marcantă a radioului indian pe plan local și internațional, Director de Programe al ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union), India.

România va fi reprezentată în juriu de Mihai Lungeanu, nume cunoscut publicului nostru de pe genericul unor importante producții radiofonice și din spațiul teatral unde a semnat , în calitate de regizor, spectacole îndrăgite.

Festivalul se desfașoară sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principesa Moștenitoare Margareta a României. Și în acest an, festivitatea de decernare a premiilor va avea loc la Palatul Elisabeta, subliniind încă o dată puternica legătură istorică și simbolică dintre Casa Regală și Radio România.

Cu o rapiditate impresionantă, Grand Prix Nova și-a creat o frumoasă reputație între festivalurile internaționale și, judecând după calitatea producțiilor, și-a definit riguros profilul incitându-i la mai multă originalitate și inovație pe creatorii de spectacol radiofonic din întreaga lume.

Bucureștiul a devenit o destinație obligatorie pentru traseul oricărei producții spre celebritate.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.