ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Nouă premieră în cadrul proiectului 'Radio Fiction Desk'

Publicat: joi, 7 Mai 2015 , ora 9.04

În data de 6 mai 2015, a avut loc lansarea premierei radiofonice Simț enorm și văz monstruos, o dramatizare ce are la bază proza fantastică a lui I. L. Caragiale, realizată cu elevii-actori ai Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu în cadrul proiectului Radio Fiction Desk inițiat de Radio România prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Producția radiofonică Simț enorm și văz monstruos poate fi ascultată și votată pe site-ul Teatrului Național Radiofonic, pagina radiofictiondesk - http://tnr.srr.ro/proiecte/radio-fiction-desk.htm.

Din distribuție fac parte elevii: David Baciu, Andrei Cârjan, Rareș Damșa, Teodora Grama, Răzvan Matache, Adelina Rac, Maria Rezac, Cristian Săndulescu, Laura Cristina Stanciu, Georgiana Stănescu, Dragoș Stoica, Oana Țone, îndrumați de profesoara Dora Lazăr.

Radio Fiction Desk este un proiect special care își propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureștene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic. Proiectul se derulează pe parcursul acestui an, în ediții succesive, la patru unități de învățământ bucureștene: Colegiul Economic Virgil Madgearu, Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu, Colegiul Național Iulia Hașdeu și Colegiul Național Gheorghe Lazăr. Elevii actori, din cadrul fiecărei trupe, sunt îndrumați de specialiștii Redacției Teatru, dar și de mari personalități ale scenei teatrale din România - colaboratori constanți ai Teatrului Național Radiofonic, care îi vor iniția în tainele producției de teatru la microfon.

La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii înregistrează piesele de teatru care vor fi postate pe site-ul http://tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro și pe site-ul www.eteatru.ro, în succesiunea realizării lor. Aici vor putea fi ascultate și notate de către colegii lor elevi, de profesori dar și de oricare alți iubitori ai teatrului radiofonic. Aprecierilor publicului i se vor alătura cele ale unui juriu de specialitate pentru a stabili câștigătorii, care vor fi premiați într-o gală specială ce va avea loc în luna decembrie.

https://www.facebook.com/RadioFictionDesk.