ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

București FM, premiat la Gala Teatrului Excelsior

Publicat: vineri, 3 Aprilie 2015 , ora 8.14
Radio România București FM, postul local al Capitalei, a primit diploma de excelență în semn de recunoaștere a îndelungatei și frumoasei colaborare avută de-a lungul timpului cu Teatrul Excelsior, primul teatru apărut în București după Revoluție.

Distincția a fost acordată în cadrul galei care a marcat cei 25 de ani de activitate ai teatrului și a fost înmânată de directorul Adrian Găzdaru.

"Mulțumesc pentru că marcați un parteneriat firesc între postul public al Capitalei, București FM, și teatru, într-un moment în care și noi merităm un La mulți ani! Și noi împlinim în această primăvară tot 25 de ani de când am apărut în cadrul Radio România. Suntem postul cel mai tânăr și cel mai dinamic, asta și datorită colaborărilor pe care le avem cu lumea culturală. Vă invit să păstrăm această relație și pe mai departe și să fim și dumneavoastră, teatrele, și noi, în slujba publicului", a afirmat în cuvântul de mulțumire Flavia Voinea, managerul postului.

Distincția a fost oferită și UNITER, reprezentat de vice-președintele Aura Corbeanu. Aceasta i-a propus directorului Teatrului Excelsior să dea sălii de spectacol numele celui care a înființat teatrul - Ion Lucian.

În cadrul ceremoniei, Andrei Pleșu, cel care a semnat în calitate de ministru al Culturii actul care consfințea înființarea Teatrului Excelsior, a primit titlul de "Societar de onoare".

Organizatorii au făcut gesturi de reverență față de oamenii care au fost alături de această instituție din spatele cortinei, dar și față de managerii celorlalte instituții bucureștene de spectacol care se adresează celor mici: Felicia Filip - Opera Comică pentru Copii, Lucian Ghimiși - Teatrul Ion Creangă, Călin Mocanu - Teatrul de Animație Țăndărică.