ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Strălucire, bucurie și muzică de calitate la Gala Premiilor Muzicale Radio România

Publicat: luni, 23 Martie 2015 , ora 9.02

Duminică, 22 martie, a fost seara muzicii românești la Sala Radio - a XIII-a ediție a Galei Premiilor Muzicale Radio România. Trofee superbe, creații originale din cristal cu incrustații de argint, purtând semnătura aceluiași inspirat artist plastic Ioan Tămâian, au fost înmânate artiștilor premiați, pentru performanțele lor din anul 2014.

Covorul roșu, spectacolul de lasere, paparazi, camere și blitzuri, emoții și aplauze, astfel au fost întâmpinate vedetele nominalizate la premii încă de la intrarea în foaierul Sălii Radio.

Au fost acordate 15 premii pe genuri și categorii pentru cele mai bune performanțe ale anului trecut în muzica pop, folk, pop-dance și pop-rock, artiști de top ai show bizz-ului românesc și numeroase hituri ale anului 2014 figurând pe lista nominalizaților.

Premiile au fost înmânate de invitați speciali, interpreți și compozitori, personalități ale vieții muzicale: Mădălin Voicu, Horia Moculescu, Mihai Pocorschi, Adrian Sână, Laurențiu Duță, Dan Popi, Marcel Pavel, George Natsis, dar și de realizatorii de emisiuni de la Radio România: Bogdan Pavlică, Ionuț Dragu, Daniela Mihai Soare, Mihai Cosmin Popescu și Gabriel Marica. Premiul Artistul anului a fost oferit de Ovidiu Miculescu, Președinte Director General al Radio România.

Premiul special pentru întreaga carieră a fost înmânat de către compozitorul Laurențiu Duță compozitorului Horia Moculescu, care a fost aplaudat îndelung la scenă deschisă.

Pe scena Sălii Radio au urcat rând pe rând și au cântat live premianții celei de-a XIII-a ediții a Galei Premiilor Muzicale Radio România:

1. Cel mai bun debut: trupa Maxim;

2. Cel mai bun cântec pop: Emoții - 3SE;

3. Cel mai bun cântec pop-dance: Mamma mia - Laurențiu Duță / Elena Gheorghe feat. Glance;

4. Cel mai bun cântec pop-rock: De la capăt - Voltaj;

5. Cel mai bun mesaj: Taxi - What's Up;

6. Cel mai bun album: Rock' n roll baby - Direcția 5 / Cat Music;

7. Cel mai bun compozitor: Adrian Sână;

8. Cel mai bun artist pop-rock: Voltaj;

9. Omul cu chitara: Mircea Vintilă;

10. Cea mai bună interpretă: Delia;

11. Cel mai bun interpret: Cristi Enache;

12. Cel mai bun duet: Noapte caldă - Bere Gratis & Sore;

13. Cântecul anului: Pe aripi de vânt - Kazibo / Delia feat. Kaira;

14. Artistul anului: 3SE.

Premiul special pentru întreaga carieră - compozitorul Horia Moculescu.

Interpreta Alexandra Ungureanu și realizatorul Matinalului Radio România Actualități Eugen Rusu au prezentat cea de-a XIII-a ediție a Galei Premiilor Muzicale Radio România - eveniment transmis în direct de Radio România Actualități și de Radio România Internațional. Veți putea urmări înregistrarea spectacolului pe 5 aprilie, la TVR 1 - coproducător al evenimentului.

Seara s-a încheiat cu recitalul incendiar susținut de 3 Sud Est.