ACUM:
23.30
Sunete contemporane
Urmează: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România Reșița, premiat la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială

Publicat: miercuri, 18 Martie 2015 , ora 14.48

Managerul Radio România Reșița, Laura Sgaverdea, a obținut premiul pentru jurnalism la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, care a avut loc marți, 17 martie 2015, la Ateneul Român din București.

Colegiul Național al Asistenților Sociali a răsplătit munca depusă de cei mai activi dintre asistenții sociali din România. Premiile acordate asistenților sociali care care au ajutat la rezolvarea problemelor sociale sunt o recunoaștere a contribuției celor care au participat la dezvoltarea asistenței sociale în România. Evenimentul s-a desfășurat în contextul Zilei Mondiale a Asistenței Sociale.

Radio România a avut trei nominalizări la premiul pentru jurnalism, la categoria personalități care susțin asistența socială: Laura Sgaverdea de la Radio Reșița, Andrada Cojocaru de la Radio Craiova și Cristina Spînu de la Radio Iași, iar primele două au ajuns în finală.

Managerul Radio România Reșița, Laura Sgaverdea s-a implicat în ajutorarea persoanelor aflate în dificultate. În cadrul campaniei Ajută ca să ajut a fost renovată și dotată sala de mese a secției de pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Reșița, aflată într-o avansată stare de degradare și sute de persoane cu o situație materială precară au primit alimente, haine și bani. De asemenea, au fost sprijiniți locatarii din blocul avariat prin explozie de pe Aleea Vlădeasa din Reșița, pentru a se muta mai repede acasă, dar și sinistrații din Serbia, țară grav afectată de inundații. Joaca - dincolo de bariere se numește altă campanie socială inițiată în scop terapeutic și de socializare pentru persoanele care suferă de Sindromul Down. Managerul Radio România Reșița s-a implicat activ și în subiectul crizei de sânge cu care s-a confruntat județul Caraș-Severin.